Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Publicat OpenOffice 2.4

Noticiesdot.cat 2-Abr-2008

Publicat OpenOffice 2.4
Escrit perRedacció de Noticiesdot.comel 2 Abril 2008 – 4:00 -

Poques novetats en una versió de manteniment en la qual destaca la primera versió nativa estable per a Mac OS X en arquitectures PPC i x86.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) - El projecte OpenOffice ha anunciat[2] aquest darrer cap de setmana la disponibilitat de la versió 2.4 de la seva suite ofimàtica, una versió que no presenta canvis radicals ni grans novetats respecte a la seva immediata predecessora però que afegeix algunes millores interessants:

- en el programa de processament de textos (Writer) des d’ara es poden seleccionar espais de text rectangulars. Es facilita encara més la selecció de la llengua per a la revisió ortogràfica
- realitzades millores d’usabilitat en el diàleg d’impressió
- afegit suport per a fitxers Access 2007 en el gestor de bases de dades
- en el programa Calc (full de càlcul), les files i columnes poden ser mogudes emprant la tècnica d’arrossegar i deixar anar. El nivell de zoom també és individual per a cada full
- el programa de presentacions Impress ara permet la realització de transicions entre diapositives amb efectes 3D

Els programadors que utilitzin les API’s proporcionades per OpenOffice també es trobaran amb novetats com un sistema extensible d’ajuda per a les extensions o el suport d’actualitzacions via web per a aquestes, diàlegs amb una imatge de fons, o controls amb el fons transparent.

La primera “release” estable oficial nativa per a Mac OS X

Fins ara, els usuaris del sistema operatiu d’Apple només podien gaudir de les versions oficials estables que empren el servidor de finestres X-Windows, inclòs amb el Mac OS X, o bé d’una versió 2.3 no garantida com a estable (versió beta) nativa que no necessita de l’ús del servidor de finestres de Unix. La present versió 2.4 és la primera que compta amb una edició nativa per a Mac OS X estable i oficial.

A més del sistema operatiu de la companyia de Cupertino, les altres plataformes suportades de manera oficial són Windows, Linux (en formats RPM i DEB), i Solaris (x86 i SPARC). En el Mac OS X s’ofereix una compilació per a l’antiga arquitectura PowerPC i una altra per als nous Mac’s basats en processadors Intel x86.

Precisament algunes millores destacables en aquesta versió són el suport per a pel·lícules QuickTime i la possibilitat d’usar el diccionari incorporat en el Mac OS X.

OpenOffice 2.4 ja es pot descarregar[3] lliure i gratuïtament des de la seva pàgina web.

Nova suite, nova web

Aprofitant la presentació de la darrera revisió de la suite ofimàtica, l’equip de desenvolupament de l’OpenOffice també ha posat en línia un nou disseny de pàgina web, que tot i no diferir en excés en el que a l’estructura de la pàgina es refereix i a la seva visualització en general, sí canvia el grafisme i facilita l’accés a diversos elements clau com ara la secció de descàrregues.

http://download.openoffice.org/


Tags: OpenOffice
Publicada a Programari Lliure |
Noticiesdot.cat

Origen


http://www.noticiesdot.com/2008/04/02/pu...

Més sobre Productes en català (90)