Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Audiència espanyola reconeix el dret a utilitzar-hi el català

Vilaweb 25-Abr-2008

DIVENDRES, 25/04/2008 - 17:54h
L'Audiència espanyola reconeix el dret a utilitzar-hi el català
Argumenta que ho dictamina l'estatut

L'Audiència espanyola va anul·lar el març el judici a Jaume Roura i Enric Stern, acusats de cremar un retrat del monarca, adduint que se'ls havia impedit de declarar en català. Avui, el tribunal ha fet públic el text complet que estableix, amb arguments jurídics, el dret d'utilitzar el català a l'Audiència espanyola: diu que el magistrat Vázquez Honrubia va vulnerar-los el dret fonamental de defensar-se en la llengua materna, reconegut per l'estatut.

L'Audiència espanyola sosté que, com que els fets van passar a Catalunya, i el tribunal és d'àmbit estatal, els joves tenien dret de parlar-hi el català, més enllà de l'incompliment del deure de saber el castellà. També recorda que tant l'advocat dels acusats com ells mateixos van demanar la presència d'un intèrpret, i critica que se'ls denegués.

En declaracions a VilaWeb, l'advocat dels dos joves, Benet Salellas, ha celebrat l'argumentació jurídica de l'Audiència espanyola: 'És important ampliar camps de presència del català', ha dit. També considera que l'estirabot anti-català del jutge Vázquez Honrubia ha estat corregit.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Ús de la llengua als organismes centrals de l'Estat (190)