Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Facebook ja és en català

Vilaweb 1-Jun-2008

DIUMENGE, 01/06/2008 - 06:00h
Facebook ja és en català
Es tracta d'una de les xarxes socials més populars d'internet i té milions d'usuaris a tot el món

Facebook, una de les principals xarxes socials d'internet, ja és en català. Centenars d'usuaris han col·laborat voluntàriament per traduir el portal i els serveis de Facebook al català, que s'ha convertit en l'onzena llengua d'aquest servei fundat per Mark Zuckerberg el 2004 i pensat, d'entrada, per als estudiants de Harvard però que s'ha escampat per tot el món. Ja feia temps que es reclamava una versió catalana de Facebook, de fet el grup d'usuaris 'Facebook en català' ha arribat a tenir més de nou-cents membres i la campanya en favor d'un Facebook en català, més de set mil cinc-centes adhesions.

El nombre de catalanoparlants que són usuaris de Facebook creix cada dia més, tal i com passa arreu del món i alguns consideren que es tracta del fenomen de l'any a internet. Cada usuari de Facebook té un perfil amb informació personal que poden veure els altres usuaris que es considerin amics, però també s'hi poden publicar fotografies i fins i tot difondre-hi els apunts del propi bloc. Els usuaris també poden afegir en una llista els seus amics o coneguts o fins i tot trobar a la xarxa antics companys de feina i d'escola. El portal permet seguir alguns aspectes de la vida dels altres usuaris que són a la llista d'amics i enviar-los o rebre'n missatges.

Però a més de la relació amb coneguts i familiars, Facebook també permet posar-se en contacte amb gent que té interessos semblants, es pot formar part de grups de fans d'algun grup de música, d'una sèrie de televisió o que tenen una ideologia semblant. També hi ha la possibilitat de formar part de grups i causes reivindicatives, com és el cas del grup 'Llibertat Franki de Terrassa', que ja té uns cinc-cents membres.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Productes en català (90)