Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Presenten 'El Camí' dels Països Catalans

El Racó Català 10-Set-2008

Dimecres, 10 de setembre de 2008 a les 9:00
Informa: Guillem Cultura
"El Camí" és el nom d'un itinerari que passa per totes les terres de parla catalana, que dibuixa un traçat en forma de 8 d'uns 4.000 km. en total i que enllaça totes les capitals de comarca. Es tracta del projecte principal del PAS, entitat sense afany de lucre. La peculiaritat d'aquest Camí és que no es dissenya de forma arbitrària des de l'entitat sinó que cada tram que es va creant es fa per consens, prèvia reunió amb agents locals, entitats i ajuntaments implicats. Des de l'inici del projecte, l'any 2004, el PAS ha creat sis oficines més a part de la central que està ubicada a Cardedeu. Cada oficina té la funció de crear els trams que conformen el seu territori. Així el PAS disposa d'oficines a Xàbia (Marina), Albocàsser (Maestrat), a Sort (Pallars), a Sa Pobla (Mallorca), al districte de Gràcia (Barcelona) i segurament a Olot hi hauràla que s'ocupa de la Garrotxa i el Ripollès.

Es procura fer uns itineraris a l'abast de tots els públics i totes les edats. Abans de decidir-lo, acompanyats per guies locals o representants de l'administració o de les entitats, es fan caminades que el PAS anomena "Rutes Culturals" i que són, en certa manera, caminades d'exploració per tal de veure la viabilitat de les propostes. El proper 2 d'octubre es presenta al Palau Robert de Barcelona la guia del primer tram practicable, després d'haver estat senyalitzat també de forma participativa. Concretament és el tram del Montseny i entrada a Osona que va de Sant Celoni a Vic.

Per tal de celebrar aquest primer tram que la gent ja podrà fer pel seu compte perquè disposarà de la guia -una guia que ha estat confeccionada també a partir de les converses amb els coneixedors del territori- s'han programat tres caminades que faran tot el recorregut. Les dates són les següents:

12, 13 i 14 de setembre del 2008: Gualba, Riells i Viabrea, Breda, Arbúcies i Viladrau
11 i 12 d'octubre del 2008: Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Campins i Gualba
22 i 23 de novembre del 2008: Viladrau, Taradell, Santa Eugènia i Vic.

El Camí no és només un itinerari cultural sinó que també vol ser un dinamitzador social i econòmic, consolidant-se com a suport per tal que tots els esforços que es fan a nivell local per preservar el nostre patrimoni cultural, natural i social no es perdin en la immensitat. Existeix també una Xarxa d'Establiments d'El Camí (XEC) que són, principalment, establiments de restauració i hostals però on també hi ha algun comerç. Són establiments escollits a partir de la seva implicació en donar el servei en català i en tenir especial cura pels productes més locals.
El Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/presen...

Més sobre Llengua/país (286)