└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Sindicats de l'ensenyament del paÝs exigeixen que el catalÓ sigui la llengua vehicular a l'escola

Vilaweb 11-Set-2008

DIJOUS, 11/09/2008 - 06:00h
Sindicats de l'ensenyament del paÝs exigeixen que el catalÓ sigui la llengua vehicular a l'escola
Es mostren preocupats pels atacs que ha sofert la llengua
Els sindicats majoritaris de l'ensenyament al nostre paÝs reclamaren ahir a les administracions que el catalÓ, amb les respectives varietats dialectals, fos la llengua vehicular a les escoles del territori. USTECĚSTEs, STEPV i STEI-I exigiren que es valoressin els programes d'immersiˇ lingŘÝstica i que l'executiu espanyol treballÚs per a conservar el catalÓ a l'escola. En feren una especial reivindicaciˇ des del PaÝs ValenciÓ i les Balears.

Des de les Illes asseguraren que volien promoure que la legislaciˇ permetÚs als estudiants saber catalÓ. En aquest sentit, proposaren que el 100% de les matŔries s'impartissin en balear, car ara eren la meitat i el castellÓ 'ja estava garantit'. Afegiren que ning˙ no ho havia de veure com una agressiˇ, car nomÚs volien que el catalÓ fos obligatori com ho era la llengua castellana.

Des del PaÝs ValenciÓ, el STEPV diguÚ que calia donar resposta al procÚs d'imposiciˇ del castellÓ, ja que el 25% dels alumnes rebia ensenyament en catalÓ i nomÚs en l'assignatura de valenciÓ. Afegiren que calia mÚs implicaciˇ del sector p˙blic, car a les scoles privades el 100% de l'ensenyament era en castellÓ.

Des de Catalunya, USTEC-STEs denunciÓ el clima d'animadversiˇ que hi havia en contra dels petits avenšos que feia la llengua catalana.

Un manifest com˙

Per aconseguir els objectius, van fer un manifest contrari a les agressions a la llengua i demanaren que s'hi sumessin altres sectors socials. Denunciaren que el catalÓ era una llengua minortizada i es mostraren preocupats pels manifestos i inicatives que havien sorgit en contra de la nostra llengua.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

MÚs sobre Accions de reclamaciˇ de l'˙s de la llengua (213)

Destacats