Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Campanya: 'En català, jugues?'

Plataforma per la Llengua 18-Dec-2008

Els nostres infants han de poder jugar en català i aquest és l'objectiu de la campanya que ha iniciat la Plataforma per la Llengua sota el títol 'En català, jugues?'. La Comissió joguines de la Plataforma per la Llengua busca solucionar una històrica mancança en la normalització de la llengua com és el sector dels jocs i les joguines.
Objectius

Conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país.

Demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als nens i joves que es comercialitzen a Catalunya.

Convidar tota la població a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals per als més petits.

Promocionar i donar a conèixer l'oferta existent en català de joguines.
Què estem fent?

L'activitat de la Comissió es va iniciar el desembre del 2004 amb una multitudinària Festa per la Joguina en Català que va omplir el Parc de la Ciutadella de Barcelona. A més a més, durant la campanya de Nadal van ser distribuïdes més de 16.000 cartes per a escriure als Reis Mags en les quals els demanàvem poder jugar en català. Les cartes es van repartir per ludoteques i botigues de joguines. El desembre del 2005 es va realitzar la segona Festa per la Joguina en Català, que va tornar a ser un èxit de participació. Aquesta vegada vam distribuir 20.000 cartes per a escriure als Reis Mags amb la mateixa reivindicació.

* Entreu aquí per tenir més detalls sobre la Festa per la Joguina en Català del 2007
* Entreu aquí per tenir més detalls sobre la Festa per la Joguina en Català del 2006
* Entreu aquí per tenir més detalls sobre la Festa per la Joguina en Català del 2005
* Entreu aquí per tenir més detalls sobre la Festa per la Joguina en Català del 2004
* Veieu l'exposició sobre el dret dels infants a jugar en català

Si teniu alguna proposta, ens voleu fer alguna consulta o esteu interessats en col·laborar amb nosaltres no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a joguines@plataforma-llengua.cat.

Entreu a la web del catàleg de jocs en català del Centre de Normalització Lingüística.
Plataforma per la Llengua

Origen


http://www.plataforma-llengua.cat/campan...

Més sobre Productes en català (90)