Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Campanya d'enviament de cartes al director de Swiss Air Lines

El Singular Digital 19-Dec-2008

Actualitat
Societat
Societat
18/12/2008
15:50
Campanya d'enviament de cartes al director de Swiss Air Lines
Es proposa saturar el correu del director de la companyia amb cartes demanant que es torni a sentir el català en els avions de la companyia suïssa
avio swis 475
Un grup de catalans ja s’ha posat en marxa una campanya d’enviament multitudinari de cartes al director de la companyia aèria Swiss Internacional Air Lines, Christoph Franz, amb la voluntat de demanar que es reincorpori el català als vols Zuric-Barcelona.

L’emissiva explica que no hi ha cap justificació per “comparar el català amb el romanx de Suïssa” com va fer el portaveu de la seva empresa “perquè la nostra llengua és de les deu primeres a Europa i és parlada per uns deu milions de persones a quatre Estats:Espanya,França,Andorra i Itàlia” i adverteix que “hi ha altres companyies aèries que sí que són respectuoses amb la nostra llengua i no cerquen excuses tècniques, ni cauen en les provocacions i protestes de l'extrema dreta espanyola contra el català”.

Finalment, el text avisa de la pèrdua de clients que pot generar la renuncia del català: “Ens haurem d'acostumar en el futur,doncs, a fer servir empreses aèries respectuoses amb la nostra llengua, perquè a nosaltres ens agrada viatjar amb gent que no talli les ales del català i enlairi el nostre idioma. Pel bé dels seus interessos comercials i pel respecte que mereixem els qui parlem en català esperem una rectificació al més aviat possible. Demà pot ser tard”.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Accions de reclamació de l'ús de la llengua (213)