Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Preparen una manifestació a Saragossa a favor del català i l'aragonès

El Racó Català 11-Mai-2009

Preparen una manifestació a Saragossa a favor del català i l'aragonès
Dilluns, 11 de maig de 2009 a les 8:00
Informa: Guillem

Societat
escut_arago_55.jpegAquest proper dissabte 16 de maig Saragossa (l'Aragó) acollirà una manifestació convocada per la coordinadora "Aragó Trilingüe" per reivindicar l'aprovació d'una Llei de Llengües de l'Aragó perquè "el català i l'aragonès es troben en aquests moments en inferioritat jurídica". Serà a les 12 del migdia, i vol servir per denunciar la "desídia" del govern aragonès per aprovar una normativa que elimini aquesta inferioritat jurídica "que vulnera drets humans i culturals", segons Daniel Lerín, de la coordinadora.

"Aragó Trilingüe" afirma que la convocatòria ha estat impulsada per la societat civil. En aquest sentit, Lerín va recordar la web "Leydelenguas.com" (de la que ja en vam parlar fa alguns mesos) que recull signatures a favor d'un manifest que demana una veritable Llei de Llengües de l'Aragó que protegeixi totes les llengües del territori aragonès, i no només el castellà. El manifest compta amb més de 3.000 adhesions individuals i una trentena de col·lectives, entre entitats i associacions. "Aragó Trilingüe" és una coorinadora formada entitats, col·lectius i persones individuals que vol fer pressió social de forma cívica i sense polititzar el tema de les llengües. Segons Lerín "es vol visualitzar que hi ha una massa crítica de ciutadans a favor de la igualitat jurídica de l'aragonès i del català davant del castellà".

La manifestació començarà a la Glorieta Sasera i acabarà al carrer dels Diputats, on es farà la lectura del manifest de l'acte. "Aragó Trilingüe", que espera que a l'acte hi assisteixin unes 5.000 persones, ha volgut deixar clar que la manifestació "no vol anar contra ningú" sinó deixar clara "la nostra posició respecte la Llei de Llengües". "Serem exigents i bel·ligerants amb la futura norma" perquè cal que "reconegui drets als parlants i la cooficialitat de l'aragonès i del català". La manifestació marxarà amb el lema "Aragó és trilingüe" en castellà, català i aragonès.


Notícies relacionades:

* Campanya a favor d'una Llei de Llengües d'Aragó que protegeixi el català i l'aragonès (Divendres, 6 de febrer de 2009 a les 21:00)


El Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/prepar...

Més sobre Accions de reclamació de l'oficilitat de la llengua a la Franja (14)