Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Termcat publica el «Diccionari dels mercats financers» en català

El Punt. Barcelona 17-Ago-2009

El Termcat publica el «Diccionari dels mercats financers» en català
17/08/09 02:00 - Barcelona - el punt email protegit

El Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i el TERMCAT publiquen conjuntament el Diccionari dels mercats financers en català, que per primera vegada sistematitza la terminologia catalana financera. El volum recull gairebé 600 termes de l'àmbit dels mercats financers, corresponent a set àmbits temàtics: organització, estructura i finançament, entitats, actius, operacions, procés de contractació, estructura i finançament, entitats, actius, operacions, procés de contractació i anàlisi d'actius i emissors.

Cada article terminològic conté la denominació catalana, a banda de la categoria gramatical, els equivalents en castellà, francès i anglès, la definició i, sovint, una o més notes que amplien el coneixement de la definició o aporten informació sobre l'ús de les denominacions.

El diccionari inclou tres índexs finals que permeten accedir al contingut dels articles terminològics a partir de les denominacions castellanes, franceses o angleses.

L'obra aporta més de 100 neologismes que han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT. La majoria procedeixen de l'anglès, llengua de comunicació especialitzada del món de les finances. Per alguns manlleus s'han trobat alternatives catalanes, com ara desdoblament d'accions per split. Aviat estarà disponible la versió en línia al web del TERMCAT.
Darrera actualització ( Dilluns, 17 d'agost del 2009 02:42 )
Publicat a

* El Punt Barcelona 17-08-2009 Pàgina 29
* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-08-2009 Pàgina 29


El Punt. Barcelona

Origen


http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/...

Més sobre Termcat (37)

Destacats