Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ruta literària: Jacint Verdaguer

Vilaweb 17-Ago-2009

DILLUNS, 17/08/2009 - 06:00h
Ruta literària: Jacint Verdaguer
Durant el mes d'agost us oferim diverses rutes literàries

Jacint Verdaguer, nascut a Folgueroles el 1845, va convertir aquesta vila i la Plana de Vic en indrets significatius per a la seva vida. Us proposem quatre rutes, organitzades per la Fundació Jacint Verdaguer, que recorren la localitat on va néixer l'escriptor i la Gleva, on el poeta va ser obligat a romandre i es va poder escapar el 1895. També es pot visitar l’església de Vinyoles d’Orís, on Verdaguer va exercir de capellà durant dos anys.

Les rutes s'han de concertar prèviament omplint un formulari o bé trucant al telèfon 938 122 157. També existeix la possibilitat d'apuntar-se a una sortida ja programada que es farà aquesta tardor i que sortirà anunciada a la pàgina web de la Fundació Jacint Verdaguer.

> 'Verdaguer. La mirada del poeta' (ruta pel poble de Folgueroles): L'inici és a la Casa Museu Verdaguer i recorre els llocs significatius per Verdaguer de Folgueroles com les plaques dels diversos carrers de Folgueroles amb poemes, les cases familiars del poeta, l’església, l’ermita de la Damunt i el jardí Brins d’espígol. Distància: 1,5 quilòmetres. Durada: 2 hores.

> 'Verdaguer. La mirada del poeta' (ruta pel poble de Folgueroles i la Plana de Vic): La ruta inclou el recorregut pel poble de Folgueroles i s’estén cap a la Plana de Vic amb els camps que Verdaguer conreava a prop de Can Tona on va començar a escriure 'L'Atlàntida', la Font del Desmai on el poeta hi anava amb els seus amics i també l’ermita de Sant Jordi on va celebrar la primera missa. Distància: 4 quilòmetres. Durada: 3 hores.

> 'Verdaguer a la Gleva: entre el geni poètic i el sacerdot': El terme municipal de Masies de Voltregà apropar al drama que va viure Jacint Verdaguer mentre va estar reclòs al santuari de la Gleva. La guia s'encarrega de narrar i recitar els versos que reflecteixen els patiments del poeta. Des del balcó de la cambra de Verdaguer hi ha una vistosa panoràmica sobre el riu Ter. La ruta comença a la plaça del Santuari de la Gleva al municipi de Vinyoles d’Orís. Durada: 1 hora i 30 minuts.

> 'Verdaguer a la Gleva i a Vinyoles d’Orís': Aquesta ruta inclou 'Verdaguer a la Gleva: entre el geni poètic i el sacerdot' i amb autocar s'arriba a l’església romànica de Vinyoles d’Orís on Verdaguer va exercir de capellà durant dos anys. A l’hort de la rectoria va plantar un llorer, l’arbre dels poetes i de la immortalitat, que s'ha convertit en motiu de pelegrinatge verdaguerià. Durada: 2 hores i 30 minuts.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Associació d'Escriptors en Llengua Catalana - Escriptors (80)