Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

FUNDACC mesurarà les audiències dels mitjans digitals el 2010

Comunicació21 9-Set-2009

09/09/2009 - 20:27h
FUNDACC mesurarà les audiències dels mitjans digitals el 2010

També crea una Comissió d’Innovació per integrar les dades d’audiència de diferents fonts
Joan Sabaté.

La Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), l’organisme que impulsa el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, està creant una eina per poder mesurar les audiències dels mitjans digitals amb l’objectiu de respondre a les necessitats i inquietuds d’un sector en constant evolució.

El director general de FUNDACC, Joan Sabaté, ha assenyalat a Comunicació 21, pel que fa a quan podrien començar a conèixer-se les audiències de la xarxa, que “la voluntat és no anar més enllà del primer semestre del 2010, però esperem concretar més a finals d’any”. Sabaté a explicat que el projecte actualment es troba en fase de desenvolupament i que FUNDACC està treballant amb diverses empreses per crear el programari necessari que permeti la recollida de dades.

En quan a la metodologia de recollida de dades, Sabaté ha indicat que encara “s’està estudiant”, i ha avançat que seria una combinació dels mètodes site centric (analitza el comportament del site) i user centric (estudia el visitant). “Els dos tenen avantatges i inconvenients, i estem estudiant com es realitzarà la combinació d’ambdós” ha afegit el director de FUNDACC.

El projecte complementarà d’aquesta manera les dades d’audiència dels mitjans de comunicació convencionals i les dades concretes sobre hàbits de consum a internet que actualment s’obtenen a través del Baròmetre.

Precisament, FUNDACC també ha posat en marxa una comissió d’innovació el primer repte de la qual és integrar les dades d’audiència de diferents fonts. L’objectiu és incorporar i desenvolupar noves metodologies per tal de millorar el coneixement dels consums en comunicació i cultura. La comissió d’innovació està liderada per Carlos Lamas, patró científic de FUNDACC i un dels investigadors de mitjans de més prestigi de l’Estat espanyol.

Enllaços relacionats:
FUNDACC
Comunicació21

Origen


http://www.comunicacio21.com/

Més sobre Baròmetre de la Comunicació i la Cultura (70)