Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Òmnium i la UOC debaten a Reus la realitat lingüística del país

El Punt. Reus 9-Oct-2009

Òmnium i la UOC debaten a Reus la realitat lingüística del país
09/10/09 02:00 - Reus - el punt email protegit
Notícies de ...

* Reus

Òmnium Cultural del Baix Camp i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han organitzat el cicle de conferències Llengua i societat, que es desenvoluparà aquest mes a la sala d'actes de la UOC a Reus. Entre els conferenciants que hi participen destaquen Jordi Porta, Miquel Strubell i Vicent Sanchis.

Amb el projecte conjunt del cicle de conferències, les dues institucions, que tenen el suport de l'Observatori de la Llengua Catalana per organitzar l'activitat, pretenen acostar als socis i usuaris de les dues entitats, i a tots aquells que hi estiguin interessats: «Un espai de debat sobre la nostra realitat lingüística.» El cicle agrupa un total de quatre xerrades, que es duran a terme durant el mes d'octubre. L'acte d'inauguració es va organitzar el 7 d'octubre i va anar a càrrec del president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, que va presentar la xerrada La societat civil davant els reptes del país.

En la segona sessió del cicle, que tindrà lloc el proper 15 d'octubre, Vicent Sanchis, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i director de Barça TV, presentarà la conferència Llengua i mitjans de comunicació. Una altra de les activitats destacades del cicle serà la taula rodona El català a l'empresa, en què representants de diversos sectors econòmics i acadèmics presentaran, el 22 d'octubre, experiències empresarials que promouen l'ús del català.

Prendran part en la taula rodona Marta Rovira, autora de l'estudi El català a les empreses. Context, pràctiques i discursos i professora de la Universitat de Barcelona; Isidor Marí, director dels estudis d'arts i humanitats de la UOC, i Miquel Saperas, representant de l'empresa reusenca Productes de la Terra-Avellana Digital, que es dedica als sectors del disseny gràfic, internet i multimèdia. Clourà el cicle el 29 d'octubre la intervenció de Miquel Strubell, professor de la UOC i coordinador de l'Observatori de la Llengua Catalana, amb el títol Llengua i identitat.

Des de la Universitat Oberta de Catalunya i Òmnium Cultural assenyalen: «Volem examinar l'estat de la llengua en diversos àmbits socials per fer una anàlisi de la situació actual i reflexionar sobre les perspectives de futur». Llengua i societat pretén ser un espai de debat entorn de la realitat lingüística catalana en què tinguin cabuda diverses perspectives i punts de vista.
Darrera actualització ( Divendres, 9 d'octubre del 2009 02:00 )
Publicat a

* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-10-2009 Pàgina 33


El Punt. Reus

Origen


http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)