Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Vielha prepara un curtmetratge per mostrar la integració del col·lectiu immigrant al municipi

BonDia.cat 16-Oct-2009L'Ajuntament de Vielha e Mijaran vol mostrar la integració del col·lectiu immigrant al municipi a través d'un curtmetratge. Actualment, l'equip responsable del projecte està treballant en la localització dels actors i els espais per tal d'iniciar el rodatge de forma immediata.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és mostrar la bona convivència dels ciutadans d'origen estranger en la societat aranesa. Aprendre la llengua aranesa, les costums i la història de la Val d'Aran són algunes de les propostes en les que hi treballa l'Ajuntament des de fa anys per tal de cohesionar els nous ciutadans. El col·lectiu immigrant al municipi de Vielha e Mijaran és de 1.666 persones, un 28,8% de la població.

El projecte de crear un curtmetratge rep el suport de Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Un cop realitzat el vídeo d'acollida es difondrà per escoles, centres, organismes, empreses i entitats del municipi. La llengua utilitzada pels actors amateurs serà l'aranès i es mostrarà el seu àmbit laboral, sanitari, cultural,d'habitatge o educatiu. El curtmetratge tindrà una durada de 30 minuts.

El col·lectiu immigrant al municipi de Vielha e Mijaran és de 1.666 persones, un 28,8% de la població (cens actual de Vielha e Mijaran de 5.770 persones). La població immigrada més nombrosa procedeix de Rumania (581 ciutadans), seguit de Argèlia (220 ciutadans), Marroc (200 ciutadans), Colòmbia, Portugal, Equador, França, Argentina, República Dominicana i Bolívia.
BonDia.cat

Origen


http://www.bondia.cat/apunts/129-societa...

Més sobre Immigració (432)