Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Tresserras diu que les 'majors' no poden ignorar que Catalunya és un mercat important i amb una llengua diferent

Diari Avui Digital. Barcelona 21-Oct-2009

Tresserras diu que les 'majors' no poden ignorar que Catalunya és un mercat important i amb una llengua diferent
Recorda que "l'oferta castellà-català en el cinema no tendeix a l'equilibri" i que la llei del cine intenta "corregir-ho"
AVUI.cat
Barcelona
Ult. Act. 21/10/2009 09:33
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 12 opinions
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, assegura que les majors no poden ignorar que Catalunya és "un mercat important i amb una llengua diferent". Tresserras, en una entrevista a TV3, ha assegurat que la nova llei del cinema que obliga a doblar o subtitular almenys el 50% de les pel·lícules que s'estrenin ha explicat que la normativa vol "corregir" el desequilibri que hi ha entre l'oferta en català i castellà. "L'oferta castellà-català en el cinema no tendeix a l'equilibri i cal corregir-ho", ha afirmat.

Tresserras, que ha pronosticat que la nova llei podria ser una realitat abans de l'estiu que ve un cop l'aprovi el Parlament, ha recordat que tot i que la normativa preveu sancions que van d'entre els 4.000 als 75.000 euros (i en alguns casos "més"), la llei no s'ha fet per "crear un marc sancionador". Amb tot ha avisat: "La llei conté obligacions que si no es compleixen farà entendre que el que surt més bé de preu és complir-la".

El conseller de Cultura també ha remarcat la importància de potenciar la versió original amb subtítols. I ha recordat que cada cop som una societat "multilingüe" i que la nova llei ho contempla així.

Diari Avui Digital. Barcelona

Origen


http://www.avui.cat/cat/notices/2009/10/...

Més sobre Política lingüística Generalitat Catalunya (1319)