Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Voluntariat per la llengua arrela al Taulí

Diari Avui Digital 3-Nov-2009

El Voluntariat per la llengua arrela al Taulí
El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell ofereix el programa 'Voluntariat per la llengua' i 'Les eines lingüístiques al nostre abast' al personal sanitari del Parc Taulí
Asabadell.cat
Parc Taulí
Ult. Act. 03/11/2009 20:41
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 0 opinions
Arran de la signatura de l’acord de col·laboració entre la Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí i el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, l’entitat ha fet un pas més en la seva tasca per la integració lingüística i ha agafat el compromís d’informar i difondre entre treballadors i usuaris de la institució sanitària el programa Voluntariat per la llengua i Els recursos lingüístics disponibles.

La setmana passada va tenir lloc la presentació del Voluntariat per la llengua a càrrec de Lídia Coll i l’explicació del funcionament del cercador Optimot i altres recursos en xarxa per part de Jaume Marcet.

Durant la sessió es va explicar el funcionament i la finalitat del programa de les parelles lingüístiques; els mecanismes de cerca de l’Optimot i la possibilitat de fer consultes lingüístiques en xarxa, especialment orientades a l’àmbit sanitari.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

D’altra banda, Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Secretaria de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.
Diari Avui Digital

Origen


http://www.avui.cat/sabadell/notices/200...

Més sobre Voluntariat per la Llengua (228)