Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'AVL manifesta al bisbe d'Oriola-Alacant la conveniència d'incorporar el valencià a la litúrgia

Vilaweb - Europa Press 10-Nov-2009

L'AVL manifesta al bisbe d'Oriola-Alacant la conveniència d'incorporar el valencià a la litúrgia
05/11/2009 17:09

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

El bisbe d'Oriola-Alacant, Rafael Palmero, i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han mantingut una reunió en la seu episcopal alacantina per a tractar de la situació de la traducció al valencià dels textos litúrgics que la institució normativa ha realitzat en els últims anys i manifestar la conveniència d'incorporar el valencià en la litúrgia de les diòcesis de la Comunitat, ha informat hui l'ens normatiu del valencià en un comunicat.

L'entrevista sol·licitada per l'AVL ha servit perquè el titular del bisbat alacantí conega de primera mà els treballs que l'Acadèmia ha dut a terme en matèria religiosa des de la seua creació, i per a interessar-se per la receptivitat de l'Església a la proposta que es va presentar els bisbes l'any 2002, han explicat les mateixes fonts.

Ascensió Figueres, acompanyada pels acadèmics Verònica Cantó, Antoni Ferrando, Ramon Ferrer i Honorat Ros, ha exposat al bisbe Rafael Palmero els criteris de la institució i la "conveniència d'incorporar el valencià en la litúrgia de les diòcesis de la Comunitat Valenciana".

La trobada entre Figueres i el bisbe és conseqüència de la reunió mantinguda en el mes de juliol amb el nou arquebisbe de València, Carlos Osoro. Tant en aquella trobada com en la reunió de hui, els membres de l'Església han estat "receptius" a les propostes de l'Acadèmia, van afirmar.

Finalment, Ascensió Figueres té previst reunir-se amb el bisbe de Segorbe-Castelló, Casimiro López, per a tancar la roda de contactes amb els actuals responsables de les diferents diòcesis valencianes. En 2002 l'AVL es va reunir pel mateix motiu amb tots els bisbes de llavors.
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)