Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Setmana Literària de Gandia celebra els cinquanta anys del Premi Ausiàs March

Vilaweb 13-Nov-2009

DIVENDRES, 13/11/2009 - 14:00h
La Setmana Literària de Gandia celebra els cinquanta anys del Premi Ausiàs March
A més del lliurament dels premis, destaca l'exposició sobre l'obra de Joan Fuster, el XIII Homenatge a la Paraula i el concert de Raimon al Teatre Serrano

Des del 13 al 21 de novembre, l'Ajuntament de Gandia organitza la Setmana Literària que culminarà amb el lliurament de premis Joanot Martorell de narrativa i Ausiàs March de poesia i l'actuació de Raimon al Teatre Serrano. Entre els actes destacats durant també destaca l'exposició de Joan Fuster sobre l'obra dedicada als clàssics de la litaratura catalana que s'inaugura el dilluns 16 al Claustre de la Biblioteca Central-Convent de Sant Roc.

Els actes, però, comencen avui divendres 13, amb la presentació del llibre Ausiàs Marc, de Ferran Garcia-Oliver, en el qual també hi participa el director del Servei de Publicacions de la Universitat de València, Antoni Furió. El dilluns també hi ha la pesentació de llibre Els escriptors valencians i la llengua literària, d’Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

El dimarts 17, la Casa de Cultura també serà l'escenari per a la presentació del CD editat per Escola Valenciana "El cavaller Ausiàs Marc", un audiovisual interactiu sobre la biografia i l’obra d’Ausiàs Marc, amb documentals dedicats a episodis concrets de la seua vida i una antologia dels seus poemes.

Festa a Teresa Pasqual i Homenatge a la Paraula

El dimecres 18, a la Sala d’Actes del Casal Jaume I de la Safor-Valldigna, tindrà lloc la Festa a Teresa Pasqual, que consistirà amb una taula redona sobre la seua obra, que, a més de l'autora, comptarà amb la participació de Lluïsa Julià, Joan F. Mira, Antònia Cabanilles, Jaume Pérez Montaner. A més, diversos poetes llegiran alguns dels textos dedicats a Teresa Pasqual i que han estat publicats en el recull Rebel·lions.

El dijous 19, hi ha el XIII Homenatge a la paraula, a la Sala Espai d’Art de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Enguany, aquest homenatge està dedicat a la commemoració del 50è aniversari de la creació del Premi Ausiàs Marc de poesia l’any 1959, amb motiu del V Centenari de la mort del poeta. Per a aquesta ocasió, s’ha editat una antologia a cura de Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, que recull reflexions crítiques i una selecció dels poemes premiats. L'homenatge comptarà amb l'actuació de la companyia Otra Danza.

Finalment, el divendres 20, es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Gandia al Saló de Corones del Palau dels Borja, on hi haurà l'actuació del grup de música renaixentista Coral Gaudium, de les Illes Balears. I, el dissabte 21, Raimon tancarà la setmana literària de Gandia amb un concert al Teatre Serrano per musicar "Els Clàssics".
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)

Destacats