Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'ACN esdevé la primera agència de notícies que cobreix tot el territori dels Països Catalans

Crònica 18-Nov-2009


L'ACN esdevé la primera agència de notícies que cobreix tot el territori dels Països Catalans

El periodisme català està d'enhorabona. I és que l'Agència Catalana de Notícies obrirà delegacions a les Illes Balears i al País Valencià, a més a més de les que ja té a Catalunya i Andorra. Per primera vegada a la història hi ha una agència que cobreix tot el territori nacional. crònica.cat empra els seus serveis.
Corregir
Enviar
imprimir
Imprimir
L'ACN esdevé la primera agència de notícies que cobreix tot el territori dels Països Catalans
18.11.2009 - 08:11 - Països Catalans

L'Agència Catalana de Notícies (ACN) posa en funcionament dues corresponsalies per ampliar la cobertura dels territoris de parla catalana i establir relacions amb el Govern de les Illes Balears, a qui oferirà els seus serveis, i amb IB3, per a l'intercanvi d'imatges. Per l'ACN, millorar la informació de les Illes Balears i del País Valencià 'sempre havia estat una assignatura pendent', segons Saül Gordillo, director de l'agència, perquè ha 'de tenir el focus posat allà on es parla el català i on tenim certes coincidències culturals'. El corresponsals de l'ACN al País Valencià i a les Illes Balears seran José Soler i Martina Ramis, respectivament.

La signatura de l'acord amb el govern de les Illes Balears coincideix amb una aposta de l'agència per a les corresponsalies a l'estranger fet que permetrà a les institucions i mitjans de les illes 'aprofitar l'estructura de l'agència que nosaltres no tenim' i mantenir una relació que 'té molt de sentit perquè nosaltres ens movem en l'espai audiovisual català', declara el conseller del Departament de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues.

L'ACN vol oferir el seu servei informatiu a tots els mitjans dels territoris de parla catalana en els formats text, fotografia, àudio i vídeo. Per aquest motiu, properament IB3 s'abonarà a l'agència i s'acordarà l'intercanvi d'imatges d'interès mutu.


Crònica

Origen


http://www.cronica.cat/noticia/LACN-esde...

Més sobre Agència Catalana de Notícies (16)