Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La filòloga canareva Àngela Buj guanya el Tinet de narrativa curta per internet amb «Monsieur Binoix»

El Punt - Carina Filella. Tarragona 24-Nov-2009

La filòloga canareva Àngela Buj guanya el Tinet de narrativa curta per internet amb «Monsieur Binoix»
És el primer veredicte que es fa públic del cartell dels Ciutat de Tarragona
24/11/09 02:00 - Tarragona - CARINA FILELLA email protegit
[Àngela Buj, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PUNT.]
Àngela Buj, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PUNT.
1
Notícies de ...

* Tarragona
* Ulldecona
* Barcelona
* Tortosa
* Alcanar

La filòloga d'Alcanar Àngela Buj, autora de diversos estudis lingüístics de les Terres de l'Ebre, es va proclamar ahir guanyadora del premi Tinet de narrativa curta per internet, amb el relat Monsieur Binoix, una història «plena d'intrigues i sorpreses». Era el primer veredicte que es feia públic dels sis premis que enguany integren el cartell dels Ciutat de Tarragona. Tots sis guardons s'entregaran dissabte a la nit, al Teatre Metropol, en una gala que substituirà el sopar que s'organitzava tradicionalment.

Monsieur Binoix narra una història «farcida d'intriga i sorpreses que implica Madame Binoix en una trama dramàtica i escabrosa». Segons els membres del jurat, que ahir van fer públic el veredicte, l'estil narratiu d'aquest relat d'Àngela Buj «aboca unes descripcions acurades, un vocabulari exquisit i fa referències històriques i literàries a personatges de l'Ebre com ara el general Cabrera o l'escriptor Artur Bladé i Desumvila».

Àngela Buj Alfara, d'Alcanar, és diplomada en magisteri i llicenciada, amb grau, en filologia catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l'àrea lingüística del tortosí, com ara Davall de la figuera. Històries de la tia Pasquala. Narrativa oral de la Portellada (Associació Cultural del Matarranya & Penya Rostoll, 2000); Lèxic del Montsià. Estudi geolingüístic I (Consell Comarcal del Montsià, 2001; el CD Cançons i contes per a les nostres escoles (Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, 2003); Etnotextos i memòria històrica: Alcanar 1936-1945, que va guanyar el I Premi de creació i d'investigació social 2002. I en concret, la reedició d'El vocabulari català de Tortosa de Francesc Mestre i Noè, amb una anàlisi lexicogràfica feta per ella mateixa. Àngela Buj és professora de llengua catalana i literatura a l'IES Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona i ha elaborat per al Departament d'Educació l'estudi Model de la llengua per a l'ensenyament. Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre.

El veredicte del premi es va fer públic ahir a la tarda, a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona, durant la celebració de la Tinetàgora, una jornada de debat que cada any organitza Oasi i que en aquesta ocasió interrelacionava literatura i internet. La conferència principal, La propietat intel·lectual i la literatura a internet, la va pronunciar Malcom Bain, advocat id law partners, llicenciat en ciències empresarials per l'Escola Superior de Comerç de París i en dret pel College of Law de Londres i màster en estudis internacionals per la Universitat de Barcelona. Malcom Bain va parlar sobre els continguts lliures a internet, com ara obres literàries o articles artístics, i va donar a conèixer els aspectes del dret de les TIC, el programari lliure i la propietat intel·lectual (copyright).
Darrera actualització ( Dimarts, 24 de novembre del 2009 02:00 )
Publicat a

* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-11-2009 Pàgina 33


El Punt - Carina Filella. Tarragona

Origen


http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/...

Més sobre Premis i distincions (1239)