Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

TVE obre divendres el termini de presentació de candidatures per representar Espanya a Eurovisió 2010

El Periódico - Europa Press. Madrid 30-Nov-2009

30/11/2009 19:47 h AMB EL LEMA 'EL TEU PAÍS ET NECESSITA'
TVE obre divendres el termini de presentació de candidatures per representar Espanya a Eurovisió 2010
EUROPA PRESS
MADRID

TVE obrirà aquest divendres el termini de presentació de candidatures per representar Espanya en la 55a edició del festival d'Eurovisió i, per aconseguir-ho, ha llançat una campanya amb el lema El teu país et necessita.

A diferència de l'any passat, en aquesta ocasió no hi haurà categories, sinó que els usuaris hauran de decidir qui és el seu favorit entre tots els artistes que s'hi presentin. Els aspirants hauran de tenir nacionalitat espanyola o acreditar residència a Espanya des d'almenys dos anys, tenir una cançó original i inèdita i tenir complerts els 16 anys per a la primera semifinal.

Pel que fa als temes a interpretar, han de tenir una durada màxima de tres minuts i la lletra (en qualsevol llengua) no podrà ser conflictiva, irrespectuosa ni contenir missatges ideològics.

Final, el 29 de maig

D'altra banda, les votacions començaran el mateix dia que es coneguin tots els candidats. RTVE.es farà públiques les pàgines de cada artista o grup amb el seu vídeo, cançó i fotografia. Així, els usuaris tindran tres setmanes per triar el seu favorit i només podran emetre cinc vots al dia des d'una adreça de correu vàlida.

El Fornebu Arena d'Oslo serà l'escenari de la final del Festival d'Eurovisió del dia 29 de maig, a les 21.00 (hora d'Espanya), i de les dues semifinals, que tindran lloc el dimarts 25 i el dijous 27 a la mateixa hora.

Com en l'edició anterior, celebrada a Moscou, en la final hi participaran 25 països: 10 provinents de cada semifinal, Noruega com a país amfitrió i Espanya, Alemanya, el Regne Unit i França com a membres del grup de referència de la Unió Europea de Ràdio-Difusió (UER).
El Periódico - Europa Press. Madrid

Origen


http://www.elperiodico.cat/default.asp?i...

Més sobre El català a Eurovisió (43)