Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La revista El Bon Pastor, una iniciativa intel·ligent

Tribuna Catalana 11-Feb-2010

Crònica - Afers religiosos

La revista El Bon Pastor, una iniciativa intel·ligent
Barcelona - Dijous, 11 de febrer de 2010 16:07

* Crear PDF
* Imprimeix
* Enviar a un amic


Amb motiu de l’Any sacerdotal dedicat a Sant Joan Maria Vianney, un grup de capellans catalans ha impulsat una nova revista mensual titulada El Bon Pastor. El grup promotor està encapçalat per quatre capellans de pes: el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, el rector del Seminari que agrupa la majoria de les diòcesis catalanes, Norbert Miracle, i els professors Agustí Borrell, Xavier Morlans i Joan Planellas.

L’objectiu fonamental de la iniciativa, adreçada preferentment als capellans, és oferir un espai per compartir inquietuds, experiències i esperances. Les realitats que han d’afrontar diàriament els capellans sovint no són fàcils. En l’editorial d’aquest darrer número es reflecteix perfectament aquesta idea: “El nostre ministeri es mou en uns paràmetres que, en darrer terme, només el Senyor coneix. Constantment ens movem entre experiències de dolor i de glòria, de lluita i de pau, de creu i de Pasqua”.

La revista pretén, doncs, reflexionar i compartir punts de vista sobre la pròpia identitat des d’una posició de fidelitat a Catalunya i des d’un estil volgudament allunyat, tal com van escriure els promotors en el primer editorial, dels qui volen equiparar els capellans a uns “funcionaris eclesiàstics”. El Bon Pastor té, a més, unes peculiaritats que la fan especialment atractiva. D’una banda, l’edició és electrònica i la distribució es fa exclusivament per correu electrònic, per tal d’abaratir costos. Així mateix, la voluntat dels promotors és que no hi hagi col·laboradors fixos, sinó que per tal de garantir la pluralitat cada capellà només pot escriure dos articles, amb la qual cosa s’assegura la rotació. I per últim, però no menys important, es vol fer una edició en italià al costat de l’edició original en llengua catalana.

Un dels mals de la nostra Església catalana és que sovint determinats sectors integristes de casa nostra, multiplicats pels altaveus de la cúpula de la jerarquia de la Conferència Episcopal Espanyola, s’encarreguen d’escampar malèficament que l’Església catalana està greument malalta. La culpa dels mals és del catalanisme i per això cal extirpar-lo com sigui perquè l’Església catalana deixi de ser “l’Holanda del Sud”. I aquests sectors botiflers s’inflen de trametre informacions falses i manipulades sobre la manca de misses en català, la desafecció dels capellans i mil i un penjaments. La revista El Bon Pastor és una nova eina per transmetre la realitat de l’Església catalana i la gran vàlua dels capellans que hi treballen.

L’ús de les noves tecnologies és el tema principal del Missatge triat pel Sant Pare per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. “El Papa insta els sacerdots a utilitzar la xarxa per a la recerca respectuosa de la veritat i atorgar una dimensió nova a la seva missió pastoral”. És exactament el que pretenen els promotors d’aquesta nova revista.

Tribuna Catalana

Origen


http://www.tribuna.cat/croniques/afers-r...

Més sobre Revistes (395)