Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Web 2.0 cent per cent en català

Jove.cat 29-Mar-2010

Dilluns, 29 de març de 2010
Web 2.0 cent per cent en català
Flog.cat, una xarxa social creada gràcies a l’esforç d’un grup de joves del País Valencià, és la primera comunitat virtual que utilitza el català com a única llengua vehicular.


Tot i que diferents xarxes socials ja existents com Facebook, Tuenti o Fotolog, incorporen el català, la peculiaritat de flog.cat és que el 100% dels seus continguts estan en la nostra llengua. La nova xarxa ja està plenament consolidada i compta amb més de 1200 usuaris registrats.Flog.cat va aparèixer en línia l’any 2008, com a comunitat que agrupava les persones catalanoparlants que compartien les seves fotografies al popular web Fotolog. Amb el temps, però, s’ha convertit en una xarxa social 2.0, destinada a persones de totes les edats que vulguin conèixer gent, xatejar, compartir aficions o expressar la seva opinió als diferents fòrums oberts. El web també compta amb un servei propi de creació de blogs i seccions per promocionar i defensar l’ús de la llengua.Una web jove i entusiasta
Els responsables de la iniciativa són un grup de joves del País Valencià encapçalats per Daniol (Daniel Olivares Giménez). El col·lectiu té com a objectiu principal defensar la llengua i la cultura catalana a través d’Internet. Fa dues setmanes alguns dels membres de flog.cat han engegat la campanya Youtube en català, que ha recollit vora de les 700 signatures. I mantenen contacte setmanal amb Google per aconseguir que el popular portal de vídeos estigui també en català.La pàgina s’ha anat construint amb paciència i constància. Avui, segons els seus administradors, la comunitat ja sembla sòlida i “és com una gran família”, com demostra el fet que des del naixement fins la data, no hi ha hagut pràcticament cap incidència greu ni cap incompliment dels termes d'ús.


Jove.cat

Origen


http://www20.gencat.cat/portal/site/Jove...

Més sobre Accions de reclamació de l'ús de la llengua (213)