Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’OCB denuncia una nova agressió lingüística, aquest cop al centre de salut d’Inca

Diari de Balears 16-Abr-2010

Balears | Part Forana
L’OCB denuncia una nova agressió lingüística, aquest cop al centre de salut d’Inca
dBalears | 16/04/2010 | Vistes: 385
Valoració

* Puntuada amb 5 estrelles de 5
* Puntua-la amb 1 estrelles
* Puntua-la amb 2 estrelles
* Puntua-la amb 3 estrelles
* Puntua-la amb 4 estrelles
* Puntua-la amb 5 estrelles

Els fets tingueren lloc al centre de salut d'Inca. Foto: Arxiu

Nova agressió als drets dels mallorquins dins l'àmbit sanitari. L'Obra Cultural denuncià ahir que el pacient Pau Ignasi Amer va ser expulsat del centre de salut d'Inca per adreçar-se a la metgessa de capçalera en català.
Els fets es produïren el 6 d'abril passat, dia en què Amer acudí al centre sanitari perquè darrerament tenia mal al pit. Segons l'OCB, quan el pacient s'hi adreçà en català, la metgessa li va contestar en "to despectiu, no el va voler atendre i tampoc no li va voler firmar un justificant en què li exposàs els motius de la seva negativa". Quan el pacient es negà a sortir de la consulta sense rebre una explicació oficial, s'indica en un comunicat, "la doctora va fer cridar el guarda jurat, que el va fer fora de la consulta sense cap explicació". Pau Ignasi Amer va presentar una reclamació oficial a l'Ib-Salut, contà els fets a la Policia Municipal d'Inca i els denuncià a l'Oficina de Drets Lingüístics de l'OCB.

L'entitat considera inacceptables els fets denunciats per Pau Ignasi Amer, ja que "demostren les dificultats existents a la Mallorca de començament del segle XXI per ser servit i atès en la llengua pròpia en el sistema sanitari públic". L'organització es queixa sobretot perquè els fets "s'han registrat molt de temps després que els responsables polítics es comprometessin a acabar amb aquest tipus de situacions". "Cal remarcar -continua- que ser catalanoparlant, com ser negre, homosexual o vegetarià, no és cap excusa per negar l'atenció sanitària a una persona; ans al contrari, ja que representa un cas flagrant i inadmissible de discriminació per motius de llengua, que atempta contra els drets bàsics de les persones i és inacceptacle cap als parlants de qualsevol idoma".
L'Obra Cultural exigeix a Salut que obri immediament un investigació oficial sobre els fets, amb l'obertura del corresponent expedient "i arribant fins a les darreres conseqüències".
Diari de Balears

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Balears/l...

Més sobre Discriminació lingüística (411)