Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Canal Taronja posa en marxa un informatiu en llengua de signes catalana

Vilaweb 4-Jun-2010

Divendres 04.06.2010 13:33

Canal Taronja posa en marxa un informatiu en llengua de signes catalana

A Osona hi ha unes 200 persones amb problemes auditius

Canal Taronja Osona posa en marxa aquest cap de setmana, i com a prova pilot, una nova versió del programa Info Resum. A partir d'aquest dissabte l'Info Resum, amb les notícies més rellevants de la setmana, es podrà seguir també en llengua de signes catalana pels usuaris sords.

Conscients de la necessitat de crear espais d'informació i entreteniment a nivell local per al col·lectiu de sords d'Osona, i tenint en compte que l'Agrupació de Sords de la comarca està portant a terme una campanya de difusió de la llengua de signes catalana, Canal Taronja ha decidit implicar-s'hi plenament.

El col·lectiu de persones sordes d'Osona, a través de l'Associació que les uneix, ha expressat reiteradament la seva demanda als mitjans de comunicació de la comarca perquè se'ls tingui en compte. Canal Taronja porta a terme aquesta iniciativa, única de moment a la comarca, amb el suport del Consell Comarcal d'Osona i de Mobles la Fàbrica. Per fer possible aquest informatiu Canal Taronja ha contractat el servei de l'empresa Assertim, que es dedica a assessorar empreses,entitats i professionals que treballin amb el col·lectiu de persones sordes. Assertim també ofereix els serveis d'interpretació i traducció a més dels de mediació als socis de l'Agrupació de Sords de Vic i comarca i a entitats públiques i privades.

Actualment a Osona hi ha unes 200 persones amb problemes auditius, tot i que podrien ser més perquè no existeix una estadística específica de la nostra comarca. D'aquestes persones, una vuitantena són socis de l'agrupació de sords. Des de l'Agrupació de Sords i de totes les parts implicades en aquest projecte hi ha gran il·lusió per aconseguir que es consolidi. No podem perdre de vista que històricament el col·lectiu de persones sordes a Osona i arreu ha estat molt oblidat i ha trobat moltes barreres que afecten al seu dia a dia i els seus trets bàsics.

Aquest Info Resum amb llengua de signes en català, la llengua que es parla amb les mans i que s'escolta amb els ulls, es podrà seguir a Canal Taronja els dissabtes a les 2 de la tarda i a les 9 del vespre. Els diumenges a les 3 de la tarda i a dos quarts de 9 del vespre. Per primera vegada a Osona hi haurà un informatiu local a l'abast de tothom.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3737954/c...

Més sobre Llengua de signes catalana (44)