Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Nou disc de Kairoi

Tribuna Catalana 3-Jun-2010

Crònica - Afers religiosos

Nou disc de Kairoi
Barcelona - Dijous, 3 de juny de 2010 17:17

* Crear PDF
* Imprimeix
* Enviar a un amic


Diumenge es va presentar al col·legi dels Maristes la Immaculada de Barcelona el nou disc del grup Kairoi, “Caminant”. En el concert de presentació el components del grup van interpretar les dotze noves cançons del disc i també altres peces més clàssiques, que van ser seguides amb entusiasme pels centenars de persones, sobretot molts joves i famílies senceres, que hi van assistir.

El nou disc d’aquest conegut grup vinculat als germans maristes duu per títol “Caminant” en homenatge als qui han estat membres del grup durant els seus trenta anys d’existència. El nou treball també recull l’experiència de moltes persones que han participant en diverses activitats espirituals al monestir de les Avellanes, que enguany celebra el centenari de la presència marista. Monestir que ha esdevingut un important centre d’acollida i d’espiritualitat al bell mig de la comarca de la Noguera.

Kairoi és un dels principals grups de música religiosa de Catalunya i de l’Estat espanyol. Fundat a finals dels anys 70 de la mà dels germans maristes de Catalunya, les seves cançons són conegudes arreu i reflecteixen una espiritualitat oberta, encarnada i compromesa. La idea de fundar aquest grup s’emmarcava plenament en la línia de cercar nous llenguatges, més propers als joves. D’aquí ve que el compromís social i de transformació de les seves cançons sigui un dels trets principals de la seva obra. Una bona part de la seva producció denuncia clarament les injustícies socials i les situacions de pobresa i exclusió social arreu del món.

Tota aquesta combinació resulta atractiva per a amplis sectors dels joves. De fet, tal com es va demostrar el diumenge en el concert d’estrena del nou disc, el grup connecta totalment amb les noves generacions. Una nova confirmació que amb un llenguatge nou, agosarat quan cal, i sense por es pot arribar perfectament als joves. Significativament, el grup va adoptar com a nom la paraula grega kairoi, que significa un temps de canvi i de gràcia. Avui, en moltes comunitats, parròquies i en moltes activitats pastorals es canten les cançons de Kairoi, que ha anat renovant el seu repertori fins assolir la xifra de més de 25 discs. Des de fa molts anys Kairoi s’ha convertit en un extraordinari ambaixador a l’Estat espanyol de la nostra Església catalana i, al mateix temps, d’una Església oberta i amb rostre humà, sensible a les necessitats dels qui pateixen.

Tribuna Catalana

Origen


http://www.tribuna.cat/croniques/afers-r...

Més sobre Cançó, rock, pop... (1922)