Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'historiador Thomas Glick, investit doctor honoris causa per la Universitat de València

Vilaweb 14-Jun-2010

Dilluns 14.06.2010 06:00

L'historiador Thomas Glick, investit doctor honoris causa per la Universitat de València

La seva trajectòria professional l'ha acostat molt a la cultura catalana · És especialista en història de la tècnica de l'edat mitjana

El Paranimf de la Nau, espai històric de la Universitat de València, serà avui el marc de la investidura del doctorat honoris causa a l'historiador nord-americà Thomas F. Glick. Professor d'història medieval de la Universitat de Boston s'ha vinculat molt amb el Països Catalans des que s'especialitzà en les tècniques medievals, heretades de la cultura àrab. Això el portà a fer una part de la tesi a la Universitat de Barcelona i a la de València durant la dècada dels 60. Però ha estat sobretot amb els col·legues de la Universitat de València amb qui ha mantingut més contacte, perquè hi ha fet unes quantes estades com a professor visitant i hi ha publicat molts llibres i articles.

A banda tenir un bon domini de la llengua i de residir una part de l'any a Gorga (Comtat), Glick és membre de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Reial Acadèmia de la Bones Lletres de Barcelona. I el 1987, el Premi Crítica Serra d'Or de Recerca.

Aquest nord-americà de seixanta-nou anys ha estudiat quasi totes les facetes de la història de la península ibèrica: des dels ibers fins a la cultura llatinoamericana passant per l'època àrab i jueva. Es doctorà en història a la Universitat de Harvard i estudià cultura àrab a la Universitat de Colúmbia. Ja compromès amb la branca d'història de la ciència, el 1968 presentà a València la tesi doctoral sobre els sistemes de regadiu valencians de l'edat mitjana. Actualment dirigeix el programa de gastronomia i d'història de l'alimentació de la Universitat de Boston.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3740594/l...

Més sobre Catalanística (91)