Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Obra Cultural: vint-i-cinc anys de dedicació a l'Alguer

Vilaweb 19-Jul-2010

Dilluns 19.07.2010 06:00

Obra Cultural: vint-i-cinc anys de dedicació a l'Alguer

El 1985 un grup de joves activistes culturals decidits a recuperar la identitat i la llengua alguereses va fundar l'Obra Cultural de l'Alguer. Vint-i-cinc anys després, l'Obra continua essent una de les principals entitats que estimulen la recuperació del sentiment identificador alguerès, la promoció de l’ús del català i la valorització del seu patrimoni cultural, literari, artístic i musical. En ocasió de les noces d'argent, l’Obra Cultural de l’Alguer ofereix avui i demà a Barcelona tot un seguit d'actes, en col·laboració amb l'Institut d’Estudis Catalans, els Amics de l’Alguer de Barcelona i el Consell Regional de Sardenya.

La commemoració començarà avui a les set del vespre amb la conferència 'Relacions entre l’Alguer i els Països Catalans', a la sala Prat de la Riba del IEC, amb la participació de Josep Tilloca, president de l’Obra Cultural de l’Alguer; Enrico Loffredo, ex-parlamentari sard i ex-batlle de l’Alguer; Carlo Sechi, parlamentari sard i ex-batlle de l’Alguer, i Joandomènec Ros, vice-president del IEC. I a dos quarts de nou s’inaugurarà, al pati del IEC, la mostra fotogràfica 'La vida a debaix: llocs i personatges de l’Alguer Vella', del fotògraf alguerès Gabriel Monti.

Demà, el IEC brindarà la XVII Mostra de la Cançó Algueresa, amb l’actuació del Trio de l’Alguer (Marta Soggiu, Agustí Salis i Ramon Dore). I dimecres la celebració es tancarà amb una visita a la comunitat benedictina de Montserrat, en ocasió dels cinquanta anys de l’arribada d'una reproducció de la Moreneta a l’Alguer arran de l'anomenat Viatge del Retrobament, l'agost del 1960.

L'Obra Cultural de l'Alguer, que té la primera web amb domini .cat de Sardenya (des del juny de 2006), va obrir el 1988 una biblioteca catalana amb més de deu mil llibres, organitza periòdicament concursos literaris i d'investigació, proposa cursos i serveis lingüístics, és adherida al Comitè Federatiu de les Minories Lingüístiques d'Itàlia (Confemili) i col·labora amb el periòdic 'L'Aguer'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3755357/o...

Més sobre Alguer (61)