└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Es nega l'atenciˇ sanitÓria a una Óvia per parlar catalÓ

Cr˛nica 3-Feb-2011

Es nega l'atenciˇ sanitÓria a una Óvia per parlar catalÓ

Una ve´na de 80 anys d'Alcoi ha denunciat al SÝndic de Greuges que va ser discriminada pel sistema sanitari pel fet de parlar en catalÓ. El metge li va recordar la seva 'obligaciˇ' de conŔixer el castellÓ, tot i que ella afirmava que en aquest cas 'd'urgŔncia' li sortia parlar amb la seva 'llengua materna'.

T'agrada aquest article?
Comparteix

Share1203
Enviar
Comentaris 43 comentaris

Es nega l'atenciˇ sanitÓria a una Óvia per parlar catalÓ
03.02.2011 - 12:05 - Pa´sos Catalans

Nou cas de discriminaciˇ lingŘÝstica al PaÝs ValenciÓ. Aquesta vegada qui l'ha patit ha estat una ve´na de 80 anys de la poblaciˇ d'Alcoi que ha vist com el seu dret de rebre atenciˇ sanitÓria se li ha vist negat pel fet de parlar en catalÓ.

Tal com recull el portal valencianisme.com, els fets van passar el passat 29 de desembre, quan aquesta ve´na va trucar al servei d'urgŔncies de la Conselleria de Sanitat Valenciana per tal que un metge l'atenguÚs. Quan l'alcoiana va comenšar a explicar en catalÓ, la seva llengua materna, el que li passava, el metge la va interrompre dient que tenia ôl'obligaciˇ legalö de parlar en castellÓ, tot i l'estat d'urgŔncia.

Aquest metge, la va derivar a un centre de salut de la localitat, on el tracte que va rebre no va ser l'adequat ja que el zelador que la va atendre ôno enteniaö el catalÓ i, per tant, no podia identificar els n˙meros del carnet d'identitat de la pacient.

Els fets ja han estat denunciats al SÝndic de Greuges, en la resoluciˇ del cas ha recordat que la direcciˇ general de Qualitat i Atenciˇ al Pacient de la Conselleria de Sanitat no pot discriminar els seus pacients per motiu de llengua, tan si s'hi adrecen en catalÓ com en castellÓ.
Cr˛nica

Origen


http://www.cronica.cat/noticia/Es_nega_l...

MÚs sobre Discriminaciˇ lingŘÝstica (411)