Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Denuncien el trasllat del capellà de Palau-solità “perquè feia missa en català”

Diari El Punt Avui - Miquel A. Luque. PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS 1-Set-2011

Denuncien el trasllat del capellà de Palau-solità “perquè feia missa en català”
El bisbe de Terrassa autoritza el canvi de parròquia del mossèn després de les queixes d'uns feligresos
La decisió s'interpreta al poble com un “càstig”
01/09/11 02:00 - PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS - Miquel A. Luque
[La parròquia de Sant Genís de Plegamans on fins ara feia els oficis mossèn Germà Prats. Foto: M.A.L.]
La parròquia de Sant Genís de Plegamans on fins ara feia els oficis mossèn Germà Prats. Foto: M.A.L.
1
Notícies de ...

Terrassa
Vallromanes
Palau-solità i Plegamans

Veïns de Palau-solità i Plegamans han denunciat que mossèn Germà Prats, el capellà de les parròquies del municipi, Sant Genís de Plegamans i Santa Maria, serà traslladat perquè feia les misses en català. Els denunciants afirmen que la decisió l'hauria pres el bisbe de Terrassa, mossèn Josep Àngel Saiz Meneses, com a càstig després de les queixes d'un grup de feligresos. El trasllat es farà al setembre a la parròquia de Sant Vicenç de Vallromanes.

Mossèn Germà Prats fa tres anys que és el capellà de Palau-solità i Plegamans i des de l'inici un grup de veïns de la parròquia de Sant Genís es van queixar perquè celebrava els oficis religiosos en llengua catalana. Aquests opositors van fer arribar aquestes protestes a través de cartes, trucades i visites. Per donar resposta a aquestes queixes, Saiz Meneses va prendre la decisió de traslladar el capellà, un canvi de parròquia que s'ha de signar avui al Bisbat de Terrassa. Els veïns que han denunciat aquest “càstig” del bisbe al capellà van criticar també el silenci dels centenars de feligresos.

Aliè a la polèmica, el capellà preparava ahir el seu trasllat i es desvinculava d'aquests activistes de la llengua. Si més no, considera que aquesta denúncia l'han feta veïns que no el coneixen. Mossèn Germà Prats no considera que el trasllat hagi estat un “càstig” per la seva decisió de fer les misses en català i va al·legar que deu obediència al bisbe de Terrassa. Justifica la decisió indicant que fins ara s'havia de fer càrrec de dues parròquies i que ara, a Vallromanes, només n'haurà de portar una

Això sí, el mossèn defensa que feia els oficis en català “perquè som a Catalunya”. Segons el capellà, les queixes procedien de persones que no el parlen, malgrat que són a Catalunya de tota la vida. “Si fes la missa en castellà, n'hi anirien quatre, a l'església”, hi va afegir.

Feia les misses en català perquè som a Catalunya i és la llengua en què
parlem i ens relacionem
Si fes la missa en castellà, com demanaven, estic convençut que n'hi anirien quatre, a l'església
El trasllat no és cap càstig, perquè dec obediència al bisbe de Terrassa i ara només tindré una parròquia
El Bisbat diu que ho va demanar ell

Els portaveus del Bisbat de Terrassa van negar que el motiu del trasllat de mossèn Germà Prats de les parròquies de Sant Genís i Santa Maria sigui perquè feia els oficis religiosos en català. Si més no, emmarquen aquest canvi dins dels habituals que els capellans acostumen a demanar cada any pels volts del mes de juny i que s'acaben signant al setembre.

Per tancar la polèmica que s'ha desfermat els últims dies, el Bisbat de Terrassa va assegurar que va ser el mateix mossèn qui va demanar el trasllat “per motius personals” i van destacar que ara només es farà càrrec d'una parròquia.
Darrera actualització ( Dijous, 1 de setembre del 2011 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Edició Nacional 01-09-2011 Pàgina 33


Diari El Punt Avui - Miquel A. Luque. PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Església Catòlica (79)