Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Mira parlarà de "valencians i mallorquins: entre la incertesa i la supervivència nacional"

La Veu de Mallorca 13-Dec-2011

Mira parlarà de "valencians i mallorquins: entre la incertesa i la supervivència nacional"
LV, 13/12/2011 21:05:00
Aquest dimecres, 14 de desembre, a les 20.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura, es farà la conferència "Valencians i mallorquins: entre la incertesa i la supervivència nacional", a càrrec de Joan Francesc Mira. L'organització de l'activitat és de l'Institut d'Estudis Catalans Palma.

Joan Francesc Mira (València, 1939) és escriptor, antropòleg, sociòleg i professor universitari. Com a assagista en destaquen els treballs que es basen en la situació de la llengua i el poble valencià, com Crítica de la nació pura (1985) premis Joan Fuster i Crítica Serra d'Or d'assaig, que és una aproximació al concepte de nació des de l'òptica de l'antropologia, o Sobre la nació dels valencians (1997), així com la síntesi històrica Els Borja: família i mite (2000).
És autor de novel•les i reculls de contes: Viatge al final del fred (1984), Els treballs perduts (1989), Borja Papa (1996), novel•la que va rebre els premis Joan Crexells, el de la Crítica dels Escriptors Valencians i el premi Nacional de la Crítica de literatura catalana, i Quatre qüestions d'amor (1998), premi de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. L’any 2002 va guanyar el premi Sant Jordi amb la novel•la Purgatori, que va merèixer també el premi de la Crítica.
A més de la seva faceta creativa s'ha de ressenyar la seva tasca com a traductor, per la qual ha rebut diversos premis. Destaquen especialment les versions de la Divina Comèdia (2001), de Dante Alighieri; la dels Evangelis (2004), la d'El tramvia, de Claude Simon; i la de L’Odissea, d’Homer (2011).
La Veu de Mallorca

Origen


http://www.laveudemallorca.cat/noticia/4...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)