Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un metge de Crevillent es nega a atendre un pacient perquè parla en català

Diari El Punt Avui. València 16-Gen-2012

Un metge de Crevillent es nega a atendre un pacient perquè parla en català
Li va denegar l'assistència sanitària d'urgència perquè “no l'entenia”

ACPV estudia presentar una denúncia penal per discriminació lingüística

16/01/12 10:00 - VALÈNCIA - REDACCIÓ


Un metge atén consulta en un centre de salut. Foto: EL PUNT AVUI.
1
Notícies de ...
Crevillent
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha denunciat un cas greu de discriminació lingüística al centre de salut de Crevillent. Segons explica l'entitat en un comunicat, els fets van tindre lloc el passat 6 de gener, quan al voltant de les 15.45 h es va personar un home al servei d'urgències del centre de salut de la localitat del Baix Vinalopó, amb 38ºC de febre i malestar general.
El malalt va demanar ser atès pel facultatiu de guàrdia i aquest es va negar a atendre'l al·legant que no l'entenia quan li parlava en valencià [català]. Després de demanar que l'assistira un altre metge, el personal auxiliar li va dir al pacient que això no era possible perquè era l'únic doctor que hi havia al centre.
El ciutadà afectat va demanar el full de queixes per no haver-se pogut expressar en valencià davant l'administració pública i no haver estat atés en el centre de salut. Davant d'aquesta petició “el personal de guàrdia va fer comentaris sarcàstics”, subratlla ACPV en la nota.
Igualment, el mateix ciutadà ha denunciat una altra irregularitat greu, ja que va ser el vigilant de seguretat i no el personal auxiliar o sanitari del centre de salut qui, en entrar l'usuari al servei d'urgències, li va demanar el SIP, li va preguntar pel motiu de la visita i va fer servir l'ordinador del taulell d'atenció al pacient per introduir-hi les seues dades.
El ciutadà afectat ha formulat queixa davant la conselleria de Sanitat i ha posat el cas en mans del servei Jurídic d'ACPV. L'entitat, “atesa la gravetat del cas” estudia la possibilitat de presentar denúncia penal contra els implicats per denegació d'un servei bàsic per raons de discriminació lingüística.
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de gener del 2012 11:57 )
Diari El Punt Avui. València

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Imposició del castellà/francès (165)