Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El documental sobre la música en valencià busca coproductor

L'Informatiu 18-Gen-2012

NOU PROJECTE CROWDFUNDING
EL DOCUMENTAL VA TARDAR QUASI UN ANY EN REALITZAR-SE. FOTO: L'INFORMATIU.
El documental sobre la música en valencià busca coproductor
'València necessita una cançó', el documental sobre la música en valencià que es va estrenar a la darrera edició del Feslloch, ha encetat un projecte de crowdfunding per poder distribuir-ne còpies físiques.
L'INFORMATIU. 18 gener 2012
Vota
1 2 3 4 5
| Resultat 2 vots.


“L’estat actual de la música en valencià és el millor de la seua història”. Eixa és la conclusió a la que arriben la majoria d'entrevistats pels realitzadors Borja Pons i Guillem Nicolàs al documental València necessita una cançó. El que, segons explicaven fa uns mesos a este diari, va començar com un projecte de final de carrera de dos estudiants de comunicació audiovisual va anar prenent forma fins arribar a estrenar-se a la darrera edició del Feslloch.

El documental visualitza com la música en valencià és un fenomen que encara avui segueix creixent en nombre i qualitat de propostes. I és que, lluny d'amagar-se, els artistes valencians que han apostat per cantar en la seua llengua han perdut tot tipus de complexos i han estat capaços de construir el seu propi mercat. No són tots, però sí una bona part d’artistes i professionals relacionats amb el món de la música els que han participat en una obra que aborda el complex món de la música en valencià. El documental pretén ara arribar a un major nombre de persones a través d'un DVD amb extres.

El documental aborda temes com la llengua, la política o els mitjans de comunicació

Per tal d'aconseguir-ho, els autors del documental, Borja Pons i Guillem Nicolàs, han decidit utilitzar una nova forma de finançament coneguda com a crowdfunding o micromecenatge, que permet a tothom que hi estiga interessat convertir-se en coproductor de l’obra a partir de xicotetes aportacions. Des d'ahir, a la plataforma Verkami, es recullen fons per a que València necessita una cançó puga distribuir-se en DVD. Nicolàs afirma que "es tracta d'una manera alternativa i directa de finançar projectes de creadors independents amb la col·laboració dels consumidors finals, que avancen el cost del producte a canvi de recompenses exclusives".

El documental, que repassa des dels inicis de la música en valencià fins a la influència actual de les noves tecnologies, aborda temes com la llengua, la política o els mitjans de comunicació, i té l'objectiu d'apropar la realitat dels cantants i músics valencians al gran públic i donar a conèixer la seua feina, sovint silenciada pels mitjans i les institucions públiques. “No volem traure cap profit econòmic de l’obra, l’únic que ens interessa és que la nostra feina servisca per a que la música en valencià arribe a un major nombre de gent”, ha explicat Borja Pons. Un objectiu que esperen poder aconseguir a través del crowdfunding. Altres creadors valencians, com els músics Miquel Gil i Andreu Valor o el grup alcoià Arthur Caravan, ja han provat amb èxit aquesta plataforma, a través de la qual han editat els seus últims treballs.
L'Informatiu

Origen


http://www.linformatiu.com/portada/detal...

Més sobre Documentals (43)