Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Unes quantes entitats de la Franja de Ponent signen un manifest a favor del català

Entitats.info 7-Feb-2005

Els Casals Jaume I-ACPV de la Franja de Ponent, l'Associació Cultural del Matarranya, el Centre d'Estudis Ribagorçans, els Consells Locals de la Franja, l'Institut d'Estudis del Baix Cinca i Òmnium Cultural de Ponent-Lleida han signat un manifest a favor de la llengua, en el marc de l'última reunió de treball i coordinació que fan aquestes entitats.
El manifest, que podeu llegir ací, comença amb l'alerta de la situació de 'dificultat màxima' de la llengua catalana a la zona, amb una sèrie de dèficits que seran difícils de superar si no s'actua amb 'diligència, contundència i decisió en tots els àmbits'. Segons els signants, 'en tant que comarques de l'administració aragonesa, són les únitques de tot l'estat que encara no tenen reconeguda l'oficialitat de la seva llengua'. Això significa que, després de vint-i-cinc anys de democràcia, el català es troba totalment desemparat en aquesta zona.
És per aquesta raó que aquestes entitats exigeixen que s'engeguin els mecanismes que han d'assegurar el reconeixement de la importància de la llengua; que es facin polítiques de discriminació positiva a favor del català a la Franja; que es reconegui la necessitat de treballar d'acor amb els altres territoris de l'àmbit català (en tant que és la mateixa reivindicació que altres territoris del país), i que es reobri el procés que hauria de dur a l'aprovació d'una llei de llengües que fomenti la recuperació del català.
Entitats.info

Origen


http://www.entitats.info/

Més sobre Accions de reclamació de l'oficilitat de la llengua a la Franja (14)