Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El cinema en valencià torna a Burjassot

L'informatiu 1-Feb-2012

ELS PRÒXIMS QUATRE DIMECRES
'UN DÉU SALVATGE' SERÀ UN DELS FILMS QUE ES PROJECTEN AL CICLE. FOTO: L'INFORMATIU.
El cinema en valencià torna a Burjassot
Esta nit comença a Burjassot la tercera edició del cicle de cinema en valencià que organitzen l'Ajuntament de la localitat i la Universitat de València. Entre els films que s'hi projectaran està 'Un déu salvatge', el darrer llargmetratge de Roman Polanski.
L'INFORMATIU. 01 febrer 2012
Vota
1 2 3 4 5
| Resultat 3 vots.


Ara fa un parell d'anys, l'Oficina de promoció del valencià de l'Ajuntament de Burjassot encetava junt amb la Universitat de València la primera edició d'un cicle de pel·lícules destinades a apropar a la població local i als estudiants del seu campus el cinema en valencià. La tria de pel·lícules actuals i de qualitat han fet de la cita un èxit -la seua segona edició arrossegà vora 1.800 espectadors- que l'organització espera repetir a partir d'esta nit.

La selecció de films, segons explicava ahir una de les responsables del cicle, es consensua entre la Universitat i el consistori municipal

A les huit de la vesprada, el Teatre Tívoli de la localitat de l'Horta acollirà la projecció del primer film de la tercera edició del cicle, La conspiració (2011). Es tracta del darrer llargmetratge de Robert Redford, un drama històric en versió original subtitolada que, amb el context de d'un judici entorn l'assassinat d'Abraham Lincoln com a rerefons, critica molts paral·lelismes de la societat nord-americana actual amb la del segle XIX. Al llarg dels propers dimecres, i sempre a la mateixa hora i lloc, s'hi projectaran també Un déu salvatge (Roman Polanski, 2011), El talp (Tomas Alfredson, 2011) i Tímids anònims (Jean-Pierre Améris, 2010).

La selecció de films, segons explicava ahir Nathalie Torres, una de les responsables del cicle, es consensua entre la Universitat i el consistori municipal, amb l'objectiu d'acontentar tant els estudiants com “el gran públic” burjassotenc. D'eixa manera, junt amb la varietat de gèneres seleccionats al cicle, hi ha també la combinació de pel·lícules en versió original subtitolada al valencià (VOSV) -l'opció preferida pels estudiants- i d'altres doblades a la nostra llengua -el que demana la majoria de la població-. La cessió gratuïta del teatre per part de l'Ajuntament de Burjassot i el lloguer dels llargmetratges per part de la Universitat fan d'este cicle un exemple de col·laboració interinstitucional per oferir el públic l'accés gratuït a la cultura.
L'informatiu

Origen


http://www.linformatiu.com/portada/detal...

Més sobre Cinema en català (247)