Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Cuní fa forat al vespre

Diari El Punt Avui - Gemma Busquets. ESPLUGUES DE LLOBREGAT 6-Feb-2012

Cuní fa forat al vespre
‘8 al dia' esdevé la segona opció informativa a les llars de parla catalana i Cuní destaca l'augment del consum informatiu en català
06/02/12 02:00 - ESPLUGUES DE LLOBREGAT - Gemma Busquets
Enllaços relacionats

8 al dia
www.8aldia.cat
Canal: Televisió

“No he vingut a fer mal a TV3 sinó a fer més tele en català i a sumar més públic en català”

Després de cinc mesos en antena, el magazín vespertí de 8 TV, 8 al dia –de les 19.00 a les 22.00 h–, ha fet forat en una franja horària en què no hi ha ni tradició ni competència directa de magazín informatiu. 8 al dia, que la setmana passada va celebrar 100 edicions i acumula així més de 300 hores en directe, té una quota mitjana global d'un 4,5%, superant un 60% la mitjana de la cadena al gener (2,8%). A més, el grup Godó destaca que s'ha convertit en la segona opció informativa a les llars de parla catalana. “En aquests cinc mesos hem aconseguit que 8 TV estigui en l'imaginari col·lectiu d'una part important del consumidor televisiu català”, destaca el director i presentador de 8 al dia, Josep Cuní. El periodista tianenc fa una lectura “provisional positiva” tenint en compte que el magazín acaba d'irrompre. Assenyala, a més, que té una franja coincident, a partir de les nou, amb els informatius de les principals cadenes: “Òbviament irrompre aquí i fer forat, això no és fàcil. És una previsió a llarg termini i és una lluita i competència dura.” Amb tot, fa un balanç “molt positiu” de la mitjana del 4,5%. En aquest sentit, Cuní recorda, però, que 8 al dia són tres hores de programa, cada una de les quals amb un comportament de perfils i consums televisius diferents. La fragmentació de l'audiència que ha comportat la TDT es percep sobretot en les franges anteriors a les nou de la nit. Quant al seguiment a internet, 8 al dia comptabilitza a través dels vídeos del web www.8aldia.cat més d'un milió de visionatges i l'espai suma 12.000 seguidors a les xarxes socials Facebook i Twitter.

Compatibilitat d'ofertes

Per Josep Cuní, l'important, però, és que amb la incorporació de 8 al dia ha augmentat entre cinc i sis punts el consum d'informació en llengua catalana, ja que el magazín de 8 TV ha esgarrapat audiència sobretot de l'oferta en castellà. “Hi havia la fixació que jo venia aquí a fer mal a TV3. Jo venia a fer més televisió en català des d'una empresa privada, sí, i penso en com guanyar més públic en català i per al català de les cadenes que emeten en castellà”, explica el periodista, que insisteix en el valor de la complementarietat entre l'oferta pública i privada de les televisions del país.

La cadena del grup Godó va iniciar el curs passa un rellançament del canal, especialment de la seva àrea informativa. La redacció, d'una cinquantena de persones, que dirigeix Cuní s'encarrega de l'informatiu que s'inclou en el magazín 8 al dia, de les notícies del cap de setmana i del nou espai Equip de reporters de Pol Marsà, amb el qual es vol reforçar l'oferta informativa del cap de setmana, incidint en la mirada dels reporters sobre les qüestions d'actualitat.

Darrera actualització ( Dilluns, 6 de febrer del 2012 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 06-02-2012 Pàgina 61
El Punt Avui. Edició Nacional 06-02-2012 Pàgina 61


Diari El Punt Avui - Gemma Busquets. ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre 8 TV (1)