Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Carxe s'acosta a Barcelona

Vilaweb 20-Feb-2012

Dilluns 20.02.2012 06:00

El Carxe s'acosta a Barcelona

L'exposició 'El Carxe, territori de frontera' s'obre avui a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans · Al desembre es va inaugurar a Alacant

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El 2 de desembre es va inaugurar a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant l'exposició 'El Carxe, territori de frontera', dedicada a aquest petit territori de llengua catalana situat en un extrem de la regió de Múrcia. L'exposició, organitzada en ocasió del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, vol satisfer la curiositat de particulars i estudiosos sobre aquest illot lingüístic format el segle XIX per emigrants valencians que s'hi van establir. Ara l'exposició arriba a la seu del IEC de Barcelona i s'hi estarà fins el 15 de març.

La inauguració serà avui a les sis del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines del IEC. Hi intervindran el president de l'Institut, Salvador Giner; el membre de la Secció Filològica Joan Veny; el comissari de l’exposició, Fran Ruvira, i el batlle del Pinós, Lázaro Azorín.

L'exposició va néixer arran del rodatge del film 'Orson West' de Fran Ruvira, basat en la visita que Orson Welles va fer al Carxe els anys 1950 a la recerca de localitzacions per a rodar-hi un western que no es va arribar a fer mai. Es divideix en dos apartats: l'un fa conèixer el Carxe des dels punts de vista geogràfic, històric, demogràfic, dialectològic, sociolingüístic i cultural; l'altre s'ocupa dels lingüistes que estudien aquest territori.

Després d'Alacant i Barcelona, l'exposició passarà per Mallorca i Tarragona, i també pel Pinós.

Del Carxe, n'hi ha informació en aquest bloc, en aquest compte de Facebook, en aquest vídeo i en aquest àlbum fotogràfic.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3985606/2...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)