Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Comencen les jornades 'per la dignificació lingüística' a Fraga

Vilaweb 16-Mar-2012

Divendres 16.03.2012 06:00

Comencen les jornades 'per la dignificació lingüística' a Fraga

L'aplec 'Llengua i seducció' ha estat preparat pel Casal Jaume I de Fraga

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Fraga celebra a partir d'avui, i durant el cap de setmana, les primeres jornades de Llengua i seducció. Hi participaran l'escriptor Francesc Serés, l'assagista Josep Maria Prim i l'hebraista Tessa Calders (programa, pdf). L'organització de 'per la dignificació lingüística' ha anat a càrrec del Casal Jaume I de Fraga. El propòsit de les jornades és d'explicar que 'la Franja és un bon lloc perquè hi brotin primeres espases del món de les lletres i de qualsevol altre àmbit, amb un arrelament clar i català'.

La inauguració es farà al vespre amb un sopar de presentació del llibre 'Llengua i emoció. 7 mirades sobre el goig de ser', a cura d'Àngel Velasco i Quim Gibert.

Demà el coordinador del Casal Jaume I de Fraga, Francesc Ricart, obrirà les sessions de conferències i debats amb la ponència de Francesc Serés 'Un món, dues literatures, mil punts de vista'. A continuació, l'assagista i autor del llibre 'Contra la Franja. Crònica de l’agressió a la llengua', Josep Maria Prim, parlarà de 'L'antiseducció del genocidi'.

A migdia l'ex-president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, obrirà un col·loqui, 'L’experiència d’Escola Valenciana, federació d’associacions per la llengua'. I a continuació, la directora de l’Institut del Món Juïc, Tessa Calders, llegirà la ponència 'Renaixement de la llengua hebrea. Un model a seguir'.

A horabaixa hi haurà una passejada per la Fraga antiga, a càrrec de l'historiador Joaquim Salleras. Finalment, diumenge al matí, una eixida naturalista amb el biòleg José Luis Escuer tancarà les jornades, que tenen el suport d’Òmnium Cultural de Ponent, Fogaril i calaixera, Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Fundació Reeixida.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3995167/2...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)