Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Quintana: "No demanem diners, demanem respecte"

El Singular Digital 16-Mai-2012

Singularitats
16/05/2012
11:30 h.
Quintana: "No demanem diners, demanem respecte"
Avui s'ha presentat al Parlament l'Acadèmia Catalana de la Música, entitat que neix per projectar el sector musical i defensar-ne els seus interessos
Gerard Quintana
La futura Acadèmia Catalana de la Música s’ha presentat avui al Parlament, durant la sessió de la comissió de cultura. El músic Gerard Quintana, acompanyat de Max Sunyer i Carles Vidal, ha exposat als diputats els reptes del sector i els motius pel qual neix l’acadèmia. L’entitat, que es presentarà en societat durant el proper Mercat de la Música Viva de Vic, neix amb la vocació d’aglutinar el sector musical i defensar-ne els seus interessos.

El músic gironí ha destacat el valor simbòlic de la música en l’àmbit individual i col•lectiu, com a eina d’identificació i fins i tot d’integració. Quintana ha subratllat la vigorositat del sector musical però ha lamentat que aquest no sigui prou respectat. “No venim a demanar diners, demanem respecte”, ha etzibat als polítics.

El cantant de Sopa de Cabra no ha evitat l’autocrítica, tot afirmant que els músics han tardat en agrupar-se. Quintana ha assegurat que aquests professionals es veuen amenaçats pel poc valor que es dóna a la seva feina, perquè un dels espais on també treballen, el de l’educació, tampoc passa per un bon moment i per la manca “d’un espai de professionalització i una xarxa privada de sales de concerts”.

Identificar el país

En la seva ponència Quintana ha recordat que Catalunya pot ser coneguda globalment si potencia la seva música. “Ajudeu-nos a ser identificables al món, no només per la nostra cuina, la nostra arquitectura o els nostres paisatges, sinó també per com sonem”. “Als països normals això passa. Si viatges al Marroc, Itàlia o França, encenent la ràdio saps que ets a un altre lloc”, ha afegit. En aquest sentit, el músic ha qualificat de “despropòsit” que festivals de música de Catalunya obviïn a la seva programació els músics del país.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Acadèmia Catalana de la Música (2)