Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els músics s'aglutinen en una Acadèmia

Diari El Punt Avui - ACN - Pau Cortina 17-Mai-2012

Els músics s'aglutinen en una Acadèmia
17/05/12 02:00 - BARCELONA - Redacció
[Gerard Quintana, president de la futura Acadèmia , a les escales del Parlament. Foto: PAU CORTINA/ACN.]
Gerard Quintana, president de la futura Acadèmia , a les escales del Parlament. Foto: PAU CORTINA/ACN.
1

L'Acadèmia Catalana de la Música arrencarà l'any 2013 per regular el sector

Els músics van sortir malparats en la constitució del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca). Un altre cop es desestimava la presència d'un músic en un òrgan que havia de potenciar la cultura, tot i que Unió de Músics havia estat una de les impulsores d'aquesta institució independent. Fa quatre anys, paral·lelament a la formació de l'Acadèmica de Cinema de Catalunya, també es va parlar d'aglutinar l'esforç dels músics per ser una veu que ajudés a regular el sector. Ara es desbloqueja. L'objectiu és dignificar un treball professional, històricament poc reconegut.

Ahir, el president de la futura Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, va comparèixer davant la Comissió de la Cultura i de la Llengua del Parlament. La seva intenció és que els grups del Parlament donessin suport a aquesta activitat: “Venim més a oferir que no pas a demanar”, aclaria. La presentació oficial de l'Acadèmia serà al Mercat de Música Viva de Vic, aquest mes de setembre. La seva activitat formal començarà el 2013.

Els estatuts de l'Acadèmia exposen com a objectius principals dignificar el sector musical i obtenir el reconeixement professional i social, afavorir la cohesió, difondre les seves activitats i promocionar la música feta a Catalunya i afavorir-ne la difusió. Una de les principals activitats de l'Acadèmia serà l'organització dels premis de la Música, amb els quals es reconeixerà anualment els professionals més destacats en cadascuna de les seves especialitats.

Darrera actualització ( Dijous, 17 de maig del 2012 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Edició Nacional 17-05-2012 Pàgina 38


Diari El Punt Avui - ACN - Pau Cortina

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Acadèmia Catalana de la Música (2)