Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La revista Lletraferit torna als quioscos

Valencianisme 23-Mai-2012

La revista Lletraferit torna als quioscos PDF Imprimir Trametre a un amic
escrit per: Francesc
dimecres, 23 maig de 2012

LletraferitLa revista "Lletraferit", publicada per l'editorial Oronella des de 1996 fins a 2008, torna als quioscos. Ho fa de la mà del seu editor de sempre, Felip Bens, però també d'un nou equip on trobem l'amic d'este portal Vicent Baydal. El propi Baydal ens conta al seu bloc el procés de creació d'esta nova etapa de la revista.

Lletraferit ha estat la publicació central de l'editorial Oronella, que publica la major part de la producció escrita en les Normes del Puig. La revista es va publicar durant 12 anys i se'n publicaren més de 100 números. També va tindre una publicació germana, Lletrafaller, revista anual de temàtica fallera.

En esta nova etapa, Lletraferit es publicarà (almenys inicialment) amb texts en la normativa de l'AVL o de la RACV, sempre segons el parer del redactor. Així, autors com Felip Bens, Andreu Tintorer o Josep Vicent Miralles ho faran amb les Normes del Puig, i la resta d'autors (on trobem noms com el d'Àgueda Vitòria, Vicent Chilet o l'acadèmic Artur Ahuir entre molts altres) ho faran segons dicta l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La revista consta de 64 pàgines i serà distribuïda físicament a quioscos de València Capital i també es pot adquirir per subscripció al web de L'Oronella. Serà presentada en societat el divendres 8 de juny a les 19h en el Monestrir de Sant Miquel dels Reis de València, seu de la Biblioteca Valenciana i l'AVL.

Valencianisme

Origen


http://www.valencianisme.com/index.php?o...

Més sobre Revistes (395)