Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Guàrdia Civil agredeix un pagès perquè els va parlar en català

Ara Girona 2-Jun-2012

La Guàrdia Civil agredeix un pagès perquè els va parlar en català
ERC qualifiquen l'acció dels agents com "inacceptable" i demanen una "investigació" per depurar responsabilitats
ARAGIRONA.CAT - Roses doble fletxa Alt Empordà doble fletxa Dissabte, 2.6.2012. 16:29 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )

Simó Colls va tenir un enfrontament el dimecres passat en un control amb dos agents de la Guàrdia Civil (amb la numeració Y18244T i J15788E) que es van enfrontar amb el jove pagès perquè els va parlar en català. Amb una actitud xulesca, tal i com descriu l'altempordanés en la denúncia interposada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Roses, els agents el van obligar a indentificar-se i el van insultar en repetides ocasions. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha emès avui un comunicat de suport a Colls i qualifica l'acció de la Guàrdia Civil com "inacceptable" i demanen que s'obri "una investigació" per tal de depurar responsabilitats.
[Dos agents cercant droga en un vehicle en una imatge d'arxiu]
Dos agents cercant droga en un vehicle en una imatge d'arxiu
etiqueta agressió, català, denúncia, ERC, Guàrdia Civil

La secció local d'ERC Roses ha emès un comunicat en suport del jove veí del municipi, Simó Colls, agredit per dos agents de la Guàrdia Civil per negar-se a parlar castellà el passat dimecres 30 de maig.

Simó es dirigia cap a Vilajuïga quan els dos agents el va aturar en un control. Després de negar-se a respondre'ls en llengua castellana el van obligar a identificar-se, essent insultat i posteriorment agredit per part dels agents, que el varen colpejar amb la porta del seu propi vehicle. Finalment, abans de marxar, va ser amenaçat pels agents, que li van dir “ahora si te atreves te vas a Portbou y nos denuncias”. Aquella mateixa nit es va presentar la denuncia a la comissaria de Roses.

Des d’ERC Roses, davant d’aquests fets, volen manifestar que creuen "inacceptable que un ciutadà de Catalunya sigui agredit d’aquesta manera per el simple fet de parlar en la seva llengua i que esperem que aquests fets siguin investigats per les autoritats pertinents i es prenguin les accions adequades".
Ara Girona

Origen


http://www.aragirona.cat/noticia/120870/...

Més sobre Imposició del castellà/francès (165)