Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Twitter preveu la versió en català per al 5 de juliol

Vilaweb 20-Jun-2012

Dimecres 20.06.2012 09:43

Twitter preveu la versió en català per al 5 de juliol

Els usuaris que han contribuït a traduir-lo ja hi poden accedir

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

L'etiqueta #twitterencatalà ha començat a circular amb força avui a Twitter amb tot de comentaris d'usuaris que ja poden activar l'esperada versió en català de la coneguda xarxa social. Sols han d'anar a la configuració i seleccionar el català, que els apareix a la llista d'idiomes. Amb tot, aquesta opció de moment només és disponible als usuaris que han contribuït a la traducció col·laborativa de Twitter. Per a la resta d'usuaris, Twitter preveu oferir la versió en català el 5 de juliol, si se n'ha enllestit al 100% la traducció.

Tot plegat, s'explica en aquesta nota del centre de traduccions de Twitter, on s'afegeix que també s'apliquen els mateixos criteris a cinc llengües més, a banda el català: l'afrikaans, l'èuscar, el grec, el txec i l'ucraïnès.

Traducció col·laborativa

Després de moltes reivindicacions i d'alguns tímids anuncis, Twitter va obrir formalment el procés participatiu per a traduir tota la interfície al català a mitjan maig passat. En vist de l'allau de voluntaris per a traduir al català els termes de Twitter, un responsable de la companyia, Nico Sallembien, va arribar a desafiar la comunitat catalana a traduir el servei més de pressa que no l'àrab, que va enllestir-la en una setmana.

El febrer d'enguany Twitter ja s'havia compromès a llançar la versió catalana de la xarxa social aquest mateix 2012. El periodista Albert Cuesta, principal responsable de la plataforma #twitterencatalà, havia enviat un missatge a Twitter demanant si, després de la versió catalana d'OS X Lion d'Apple, no havia arribat l'hora de fer-la versió de Twitter. I l'empresa li va respondre privadament: 'Apreciem el vostre entusiasme. Us prometem que, si bé no serà immediatament, aquest 2012 llançarem Twitter en català. Ens mantindrem en contacte.'
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4021638/2...

Més sobre El català a les noves tecnologies (252)