Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Global Voice també parla català

Vilaweb - Lucía Álvarez i Julia Bellone 19-Jun-2012

Dimarts 19.06.2012 10:35

Autor/s: Lucía Álvarez i Julia Bellone
Global Voice també parla català

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF


Global Voices busca agrupar, contextualitzar i amplificar la conversa global en línia. L'objectiu és portar als ciutadans de tots els països gran part dels esdeveniments que els mitjans de comunicació gairebé no tracten. Gràcies al Projecte Lingua ho fa en més de 25 idiomes, amb un proper llançament de 8 llengües més. Un dels idiomes d'aquesta plataforma de participació ciutadana és el català.

Global Voices català, promogut, entre d'altres per Daniel Bogre Udell i Violeta Camarasa, té l'objectiu d'explicar les converses i perspectives dels mitjans ciutadans catalans a la resta del món i, a l'inrevés, traduir al català noticies d’altres països.

La pàgina compta actualment amb 12 col·laboradors, tant autors com traductors. La primera notícia en català és va publicar el 2010. Ara per ara, la major part dels publicacions que hi ha a la plataforma són traduccions al català d'altres idiomes.

Entre altres continguts trobem una cobertura especial sobre la crisi d’Europa traduïda de la versió en anglès de Global Voices. D'altra banda, alguns dels articles més destacats de Global Voices Català són els relacionats amb el moviment de protesta dels indignats.

Global Voices, neix amb la idea de facilitar als internautes informació en línia d'altres països a la que no podrien accedir per desconeixement de l'idioma i les circumstàncies. Els mateixos participants de Global Voices resumeixen el que els blocaires d'un país, que són els que coneixen de primera mà la situació, comenten a la xarxa i ho tradueixen. Un dels objectius principals de Global Voices Català, segons Violeta Camarasa, és animar a la societat catalana a escriure articles en català i no només traduir-los. És a dir, impulsar la participació de gent que s'animi a explicar a la resta del món el que es parla en la blocosfera catalana. Si voleu participar-hi, ho podeu demanar mitjançant aquest formulari.
Vilaweb - Lucía Álvarez i Julia Bellone

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4021371/2...

Més sobre El català a les noves tecnologies (252)