Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Doneu-nos les claus!', va cridar Lubrano celebrant la victòria a l'Alguer

Vilaweb 26-Jun-2012

Dimarts 26.06.2012 06:00

'Doneu-nos les claus!', va cridar Lubrano celebrant la victòria a l'Alguer

Stefano Lubrano, candidat del centreesquerra, s'imposa al del centredreta, Francesco Marinaro, amb el 55,5% dels vots en la segona tanda de les municipals

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El centreesquerra, després d'uns quants anys apartat del govern de l'Alguer, ha recuperat el municipi. El seu candidat, Stefano Lubrano, va superat amb més claredat que no es pensava, un 55,5%, el cap de la coalició de centredreta, Francesco Marinaro (45,5%). Es tancava així una intensa i disputada campanya electoral, atès que a la primera tanda sols 373 vots van separar Lubrano de Marinaro.

Lubrano va celebrar la victòria fent onejar una bandera catalana i, acompanyat d'uns quants seguidors, es va passejar pels carrers de l'Alguer cridant consignes i celebrant el resultat electoral (vídeo) fins a arribar a la porta de l'ajuntament, on van cridar repetidament 'Doneu-nos les claus!'.

En aquest vídeo, previ a la segona tanda d'ahir i diumenge, VilaWeb parlava amb Lubrano i Marinaro dels respectius projectes polítics per a la ciutat: l'un de continuïtat, el de Marinaro, després de deu anys de govern de centredreta amb Marco Tedde al capdavant, i l'altre de canvi, representat per Lubrano. També hi parlaven de la llengua, dels recursos que hi pensen destinar, del model de ciutat i del projecte conegut com Maria Pia, un gran complex turístic de luxe presentat en una fira immobiliària milanesa la setmana passada, que ocuparia més de 200.000 metres quadrats de la costa algueresa de titularitat municipal, i que ha irromput de manera salvatge en la campanya electoral generant una forta polèmica.

Els votants de '5 stelle', decisius

L'aritmètica electoral i l'aparició de noves forces polítiques ja feien preveure un resultat molt ajustat. Tant, que tothom, d'una banda i d'una altra, coincidia a dir que fins que no s'acabés de comptabilitzar l'últim vot en l'escrutini, ahir a la tarda, era molt arriscat parlar de guanyadors o favorits. Les dues candidates que no van passar a la segona tanda, Maria Grazia Salaris (liberal) i Giorgia Distefano (del moviment ciutadà '5 stelle' articulat al voltant del còmic i blocaire genovès Beppe Grillo), van obtenir 827 vots i 2.529, respectivament. Tant Salaris com Distefano havien donat llibertat de vot als seus electors en aquesta segona tanda, cosa que obria interrogants cap a on s'acabarien decantant.

Stefano Lubrano era el candidat del Partit Democràtic, AlgueRosa, C'è un'Alghero Migliore, Lista Lubrano, Unió Popular Cristiana i Itàlia dels Valors.

I Francesco Marinaro tenia el suport del Poble de la Llibertat, Reformadors Sards, Unió del Centre, Futur i Llibertat, Partit Sard d'Acció i Alghero per Te.

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF<1/4>
Flash
Vídeos

Entrevista amb els dos candidats a síndic de l'Alguer.

Més informació sobre el macroprojecte de complex turístic Maria Pia:

Nuova Sardegna: Masterplan di Maria Pia, misteri&cemento

Alguer.it: «Maria Pia, cemento in salsa catalana»
Llengua catalana

Tots dos candidats relaten al vídeo la seva posició i les propostes al voltant de la llengua per al pròxim mandat. Als seus programes, amb més èmfasi o menys, també en fan esment. El candidat del centredreta, Marinaro, aposta per 'valoritzar el patrimoni cultural i lingüístic de l'Alguer' i considerar 'la llengua com un factor de desenvolupament econòmic'. Més explícit en aquest terreny és Lubrano: 'El tema de la identitat catalana de l'Alguer és un valor afegit que encara no s'ha explotat prou. Catalunya ens espera mar enllà: la nostra intenció és intensificar els lligams institucionals i els intercanvis culturals i comercials per afavorir la conservació del nostre patrimoni cultural i identitari.'

Podeu veure també aquest vídeo d'Alguer.it de la trobada íntegra de Marinaro i Lubrano amb les associacions que vetllen pel català a l'Alguer, fa exactament un mes.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4023680/2...

Més sobre Alguer (61)