Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

“Molta de gent ens dóna suport, i això ens ha fet guanyar coratge”

Diari de Balears - Antoni Pol 15-Ago-2012

Balears | Part Forana
“Molta de gent ens dóna suport, i això ens ha fet guanyar coratge”
Un centenar de persones rep a Manacor els dos jubilats per Mallorca que les darreres dues setmanes han protagonitzat la marxa Camins contra mentides
Antoni Pol | 15/08/2012 | Vistes: 249 vegades

Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

"Hem vist que molta gent ens dóna suport, i ens ha fet guanyar coratge". Són paraules de Tomeu Amengual, un dels dos membres de Jubilats per Mallorca que, durant les dues darreres setmanes, han protagonitzat Camins contra mentides, una marxa de 234 quilòmetres que ahir acabà i que els ha portat des de Lluc fins a Manacor.

A la capital del Llevant, un centenar llarg de persones els sortiren a rebre. Evidentment, hi havia manacorins, però també persones significades d'altres pobles que militen en altres entitats, com Juan Carrero, de la fundació S'Olivar, i Margalida Ramis, del GOB. De polítics sols hi eren Joan Font, del PSM, i Francisca Rufiandis, la regidora de Cultura de Manacor.

Jaume Bonet, l'altre jubilat que ha fet la marxa, en recordà el significat. "Hem protestat contra les mentides de la crisi, de les jubilacions, de la llengua i contra totes les que ens volen fer creure, de qualsevol casta", assegurà. Bonet encoratjà l'auditori a lluitar. "Estam desemparats, emperò som molts, i hem d'agafar la paraula", digué.

Camins contra mentides sortí fa dues setmanes de Lluc. Han passat per Pollença, sa Pobla, Muro, han travessat la part septentrional del Pla. Ahir arribaren a Manacor, "la vila de mossèn Alcover", recalcà Bonet. Els jubilats insistiren a destacar el suport que han rebut de part de la gent, tant ideològic com logístic. Per exemple, a Sineu, on una sòcia els allotjà a ca seva després que el batle es negàs a cedir-los un espai per poder fer-hi nit, o les gerres d'aigua fresca que els oferí un pagès entre Búger i Llubí, un dia de molta calor.

"Compte amb els jubilats"

Després dels dos jubilats, Juan Carrero agafà la paraula. Recordà el paper que les persones o col·lectius aparentment febles -com els jubilats o les dones- jugaren en la caiguda de la dictadura a l'Argentina. "Es demostrà que els que sembla que no compten són capaços de fer caure el poder. Els deman suport als jubilats", digué.

Els Jubilats per Mallorca tenen previst dur a terme tres marxes més. La segona es farà al setembre i anirà de Manacor a la Real. La tercera serà a l'octubre, i la quarta encara no se sap, però -"potser", diuen els promotors- hi haurà alguna sorpresa.
Diari de Balears - Antoni Pol

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/m...

Més sobre Jubilats per Mallorca (vaga de fam per la llengua, camins contra mentides) (42)

Destacats