Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Twitter en català: 50.000 usuaris en 2 mesos

Tribuna 14-Set-2012


Divendres, 14 de setembre del 2012 | 16:49
Notícia � Llengua
Twitter en català: 50.000 usuaris en 2 mesos
Twitter, Català, 50.000, Usuaris, #twitterencatala

L'espectacular adhesió a la versió traduïda al català de la xarxa social Twitter no té precedents. La xifra ha arribat aquesta setmana a fregar els 50.000 usuaris, una dada que sorprèn per la ràpida acollida d'aquesta versió.

Barcelona � En dos mesos la versió catalana de la xarxa social Twitter ha obtingut al voltant de 50.000 usuaris, un resultat espectacular que corrobora la gran demanda existent i el magne ús que se'n fa de la llengua pròpia a la xarxa internet.

La traducció de Twitter al català va iniciar-se ara fa tres anys a través de la campanya #twitterencatala, impulsada pel tecnòleg i periodista Albert Cuesta. En fer-se oficial l'anunci de traducció al català, l'etapa de la traducció col·laborativa i en xarxa ja va aconseguir rècords fins al moment no assumits: la traducció completa al català en només una setmana i l'adhesió de traductors voluntaris a la campanya, que en una hora ja superava els que va aconseguir el finès en sis mesos.

En poc més de dos mesos (la versió catalana va començar a usar-se el passat juliol) del llançament del Twitter en català, 50.000 usuaris ja l'utilitzen. La Plataforma per la Llengua ha valorat molt positivament l'assoliment d'aquesta xifra i des del seu web ha instat tots els tuitaires dels territoris de parla catalana a emprar la versió en català de la popular xarxa de microblogging i a fer-ne difusió entre tots els seus contactes.

Tribuna

Origen


http://www.tribuna.cat/noticies/llengua/...

Més sobre El català a les noves tecnologies (252)