Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Govern promou projectes empresarials que impulsen l'ús del català

Generalitat de Catalunya 17-Set-2012


17-09-2012 11.27
El Govern promou projectes empresarials que impulsen l'ús del català

El Govern subvenciona 31 projectes empresarials que impulsen l’ús del català
Els projectes corresponen a la àmbit de les noves tecnologies i als relacionats amb l’ús del català en l’atenció al públic

Una de les apostes estratègiques del govern és la normalització del català en tots els àmbits de la societat, i entre ells, l’empresarial, és a dir, fomentar la llengua catalana, tant en els productes i serveis que ofereixen les empreses, com en la seva relació amb el client.Per primera vegada aquest 2012, la Generalitat ha convocat una línia específica de subvencions, dotada amb 200.000 €, adreçada a iniciatives d’empreses que promoguin l’ús de la llengua catalana.Les subvencions s’han adreçat a:


• Actuacions que incorporin el català a productes i serveis tecnològics adreçats a usuraris finals (aplicacions per a mòbil, tauletes tàctils i altres productes similars, videojocs , etc.).

• Actuacions per garantir l’ús oral de la llengua catalana en l’atenció públic.


Projectes empresarials subvencionatsPel que fa als projectes vinculats a les noves tecnologies:• Onze consisteixen en aplicacions per a mòbils i tauletes tàctils, de continguts diversos com turisme, restauració, lectura, esport.
• En l’apartat de programari de gestió empresarial es dóna suport a 8 projectes entre els quals hi ha programes de gestió i comptabilitat, videoguies per a itineraris turístics i desenvolupament de plataformes per a la creació d’aplicacions mòbils.
• Entre les iniciatives de difusió de productes tecnològics en català hi ha 5 projectes de difusió d’audiovisuals i portals sobre aplicacions en català.
• En l’apartat de jocs i videojocs en català es dóna suport a 4 projectes de videojocs per a joves i adults i un per a infants.

En referència als projectes que afavoreixen l’ús del català en l’atenció al públic, s’han subvencionat 3 iniciatives.• L'Ep! Eines i recursos per a l’ús oral (pronúncia i vocabulari) en el sector de l’hostaleria
• Espai web de foment del català en l'atenció a l'alumnat en cursos de formació
• Guia d'atenció en català per avaluacions de la formació

Altres accions que la Direcció General de Política Lingüística porta a terme en l’àmbit empresarial són el programa "Català i empresa: ja estàs al dia", destinat a difondre els requisits lingüístics del Codi de consum. Així mateix, des del Punt d’atenció a l’empresa, un servei d’atenció a empreses i organitzacions per fomentar l’ús i el coneixement del català en l’àmbit professional.

Departament/s
Comunicació del Govern

Generalitat de Catalunya

Origen


http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJa...

Més sobre El català a les noves tecnologies (252)