Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Consell busca "la millor solució" per a la situació de les TDT que espera resoldre "en el menor temps possible"

Europa Press. València 14-Set-2012

Deprés de la sentència del TS que anul·la les llicències de 2006
El Consell busca "la millor solució" per a la situació de les TDT que espera resoldre "en el menor temps possible"
El Vicepresidente Del Consell, José Císcar, Comparece Tras El Pleno.
Foto: EUROPA PRESS
Císcar creu que el rebuig del Congrés a la ILP 'Televisió sense fronteres' "no influïx" a buscar la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

VALÈNCIA, 14 Sep. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, ha assegurat este divendres que la voluntat del Govern valencià "és resoldre la situació en el menor temps possible, poder donar la millor solució possible" a la situació generada després que el Tribunal Suprem declarara ahir la nul·litat de l'adjudicació, decidida per la Generalitat el gener del 2006, de les concessions locals de televisió digital terrestre (TDT) en la Comunitat.

Císcar ha realitzat estes declaracions després del ple del Consell en ser preguntat per la sentència del TS coneguda este dijous que considera que la valoració dels candidats feta el 2006 per una empresa privada i no per la Mesa de Contractació per a la concessió de llicències de TDT "manca de les notes d'objectivitat i imparcialitat que és pròpia dels òrgans tècnics de l'Administració".

Davant de la decisió del tribunal, el portaveu del Consell ha assenyalat que "per descomptat, dins de la legalitat i amb la màxima seguretat jurídica possible", el Govern valencià treballarà per a "donar la millor solució possible" i "en el menor temps possible".

"Acatem i som respectuosos" amb la sentència, "com no podria ser d'una altra manera", ha dit, però ara mateix l'Advocacia de la Generalitat ja "està estudiant els fonaments" del text "per a dir-li al Govern valencià quins són els passos que a partir d'ara ha de seguir com a conseqüència d'esta sentència", ha assenyalat.

D'altra banda, preguntat la ILP 'Televisió sense fronteres' per a les cadenes autonòmiques es puguen veure en aquelles comunitats on es compartisca la mateixa llengua que esta mateixa setmana ha estat debatuda al Congrés dels Diputats i no ha aconseguit tirar endavant a causa dels vots en contra del PP i UPYD, Císcar ha volgut deixar clar que això "no influïx" per a "buscar una reciprocitat" amb Catalunya de manera que a la Comunitat Valenciana puga veure's TV3 i a Catalunya es veja Canal 9.

En este sentit, ha advocat per "un conveni de reciprocitat" entre les dues regions, sempre que "es respectin, molt important, senyes d'identitat que l'Estatut d'Autonomia reconeix a esta autonomia com per exemple la denominació oficial", ha subratllat.

Alhora, "faria falta la instal·lació d'un nou múltiplex per a poder acollir les noves freqüències" però per a això abans "necessitaríem la voluntat d'este conveni de reciprocitat", ha insistit.

Pel que fa a la ILP 'Televisió sense fronteres' ha recordat que el Congrés ha argumentat "criteris tècnics i criteris econòmics" per a rebutjar-la. En primer lloc, s'havia d'ampliar molt l'espai radioelèctric per a poder donar cabuda a la pretensions d'esta llei, que com el seu nom diu, és sense fronteres i "abraçaria molts canals de televisió".

A més, des del punt de vista econòmic, esta ampliació de l'espectre de l'espai radioelèctric podria costar a l'Estat més de 15 milions d'euros i "ara mateix, lògicament, no seria prioritat per a invertir", ha conclòs.
Europa Press. València

Origen


http://www.europapress.es/valencia/notic...

Més sobre Absència del català (504)