Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

A judici les vexacions de la guàrdia civil a un conductor que es negava a parlar en espanyol

Vilaweb 3-Oct-2012

Dimecres 03.10.2012 10:48

A judici les vexacions de la guàrdia civil a un conductor que es negava a parlar en espanyol

L'home denunciant també serà jutjat perquè els agents l'acusen de desobediència i resistència

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El cas de dos agents de la guàrdia civil denunciats per tracte vexatori i haver vulnerat els drets lingüístics d'un veí de Vilajuïga arriba avui a judici. Simó Colls es va negar a parlar en castellà durant un control en el municipi empordanès i els agents el van denunciar per desobediència i resistència. Colls, doncs, és part denunciant i denunciada d'aquest judici que comença avui a Figueres, i en què la Plataforma per la Llengua ha assumit la defensa de Simó Colls.

La plataforma explica que els fets van passar el 30 de maig, quan en un control rutinari de la guàrdia civil, els agents van exigir a Simó Colls que els parlés en castellà. L'home s'hi va negar, i els agents 'van reaccionar vexant verbalment i físicament l'empordanès'. La guàrdia civil va denunciar-lo i el van acusar d'una falta de desobediència i resistència a l'autoritat. Per la seva banda, Colls també va denunciar les vexacions patides.

La defensa de Simó Colls recorda que la llei garanteix el dret dels ciutadans d'adreçar-se als agents públics en la llengua oficial que decideixin. A més d'assumir la defensa del veí empordanès, la Plataforma per la Llengua també ha dut el cas a l'Oficina de Garanties Lingüístiques de la Generalitat i ha formulat una pregunta a través d'eurodiputats catalans per tal que la Comissió Europea es pronunciï sobre casos com aquest.

En un principi, el judici havia de tenir lloc el passat mes de juliol, però la jutgessa el va ajornar després d'acceptar el recurs contra l'arxivament de la denúncia de Colls als guàrdies civils. Avui es reprèn, doncs, en un judici de denúncies creuades.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4044613/2...

Més sobre Imposició del castellà/francès (165)