Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'STEI-i avisa el Govern que durà als tribunals qualsevol decret que redueixi l'ensenyament del català

Diari de Balears - Agències 18-Oct-2012

Balears | Polí­tica
L'STEI-i avisa el Govern que durà als tribunals qualsevol decret que redueixi l'ensenyament del català
Acusa l'Executiu de voler suprimir “a cop de decret” la immersió lingüística acordada pel sector educatiu
Agències/dB | 18/10/2012 | Vistes: 52 vegades

El sindicat STEI-i ha advertit el Govern que durà als tribunals qualsevol decret o normativa que "redueixi l'actual ensenyament" del català a les escoles, fixat en un mínim d'un 50%.

L'STEI-i ha acusat el Govern de voler eliminar "a cop de decret" la immersió lingüística consensuada per la comunitat educativa i, en aquesta línia, ha recordat que a l'Arxipèlag hi ha un decret de mínims que regula que el 50%, com a mínim, dels ensenyaments s'han de fer en català.

D'aquesta manera, ha respost a l'anunci que va fer el conseller d'Educació i Cultura, Rafel Bosch, durant una entrevista a Intereconomía en el sentit que pretén canviar la normativa vigent en matèria de llengua en els centres educatius i aprovar un nou decret de tractament de llengües que podria substituir el Decret de mínims.

"Encara quan estam a favor de l'aprenentatge d'una llengua estrangera, com no podia ser de cap altra manera, no acceptarem cap normativa que vagi per sota del 50% com a mínim de presència del català a l'escola", hi ha insistit el sindicat.

Així, ha afegit que els possibles canvis que es proposin han de garantir que, en acabar l'escolarització obligatòria, l'alumnat tingui una competència lingüística i comunicativa adequada en català i en castellà, ambdues llengües oficials de les Illes.

En aquesta línia, ha recalcat que tots els al·lots i joves han de tenir un contacte suficient amb la llengua pròpia del territori, la llengua catalana, per poder ser "competents, lingüísticament i comunicativamente, l'han de poder entendre i, si ho volen, l'han de poder parlar, llegir i escriure".
Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/s...

Més sobre Llengua i ensenyament (312)